Första advent!

Igår hade vi en mysig första advent. Dagen började med frukost och sedan pulkaåkning i backen. När det va dags för lunch gick vi hem och Melvin fick sova middag. Efter det tog vi en tur in till Helsingborg för att kika på julskyltningen och för att barnen skulle få träffa tomten.
Nu har det satt igång och snöat jätteflingor igen så himla härligt. Känns som hemma.
Det blir nog pulkaåkning i eftermiddag med. Sedan ska jag se om jag hinner göra en pepparkaksdeg så vi kan baka pepperkakor imorgon.
Hade tänkt att klippa mig i dag men det har jag ingen ork till så jag får ta det imorgon istället.
PÅ torsdag ska jag och Fredrik åka till Ullared och införskaffa lite mera vinterkläder. Och annat onödigt som vi inte behöver.

Magen i snart v 17

p29-11-10_09_42 (MMS)

Magen i snart v 17


Snön fortsätter att falla

Och det är då super mamman ska komma fram. Det ska dras barn på pulka och bob. Vagnen ska knuffas framför och detta i all snö som ligger på marken. Vantar åker av och medan man ska ta på barnen  vantarna , knäppa mössan så håller man på att frysa ihjäl själv. Men vilken underbart härlig årstid. Snön glimmar, barnen kan leka ute i timmar och man får en härlig julstämning.
Trots
Alla åldrar har väl någon typ av trots. Ett,två,tre eller fyra års trots. Det är inget att leka med, men du kan lätt avleda dom, du kan släpa med dig dom om de inte kommer, du kan prata med dom. Alltså jobbigt men ganska lätt att hantera.
Men nu ska jag hälsa er välkommen in till sexåringens värld även kallad lilla tonåren. Och alla ni som har eller ha haft sexåringar vet vad jag menar men ni som inte har det vet inte vad ni har att vänta er.
En sexåring kan du prata med men det är inte säkert att dom tar det till sig. Helt plötsligt kan älsklings vantarna vara det fulaste som finns. Vad säger man då!! Och efter det kommer världens utbrott och nu talar jag inte om fyraåringens skrik och sura miner. Utan ett mer svårhanterligt utbrott med tårar och hemska ord.
En sexåring är som en svamp precis som treåringen och fyraåringen men det finns en stor skillnad. Treåringen och fyraåringen kan tex säga fan. Det är ett roligt ord som skapar en reaktion hos mamma och pappa. Sexåringen vet innebörden med orden och använder dom som vi vuxna. Så alla mina medmänniskor tänk på vad ni säger i en sexårings närvaro. Det är nu vi bygger deras ordföråd och bygger deras självkänsla.
En sexåring förstår även att han eller hon kan komma bort från mamma och pappa. Vilket gör att min sexåring vägrar att släppa vagnen när vi handlar. Jag säger att gå och titta på leksakerna du så kommer jag strax jag ska inte gå någon stans utan dig. Näpp då blir han som klistrad vid vagnen. Medan hans lillasyster fyraåringen inte alls har några som helst problem med att gå iväg på egen hand. För i hennes värld kommer mamma och pappa alltid efter.

Tårtkurs

I går kväll va jag på tårdekorationskurs på kyrkan. Det va jättetrevligt och jag fick en massa nya tips på roliga saker man kan göra. Å för att inte prata om att vi fick smaka fyra olika tårtor. MMMMM gott.
I morse va jag på samtal med Kevin på skolan. Först frågade fröken honom några frågor. Flest svar va jag vet inte. Sedan fick han gå tillbaka till klassrummet. Hon berättade att han gärna spelade spel och pysslade under dagarna. Och va en bra kompis och snäll mot alla. Men hon sa att han inte räckte upp handen på samlingen så hon fick ställa frågor till honom ändå för att veta om han hänger med. Kan han brås på sin mor tro. 

För jag tror att det va exakt dom sakerna som min mamma fick höra om mig på kvartsamtalen. :-)))
Igår så julpyntade jag och barnen. Så fint det blev och som grädden på moset så har det snöat hela natten och hela dagen hitentills.

Operation somna i sin egen säng!!

Dag två gick mycket bättre än dag ett. Det tog klart en stund men han reste sig inte upp lika mycket i sängen och kom till ro mycket snabbare. Värre va det med Molly som skulle lägga sig samtidigt hon hade lite svårare att somna.
Hon vaknade tre gånger under natten och hade drömt att Kevin varit dum med henne. SÅ i morse fick jag väcka både Melvin och Molly.
Igår så passade jag på att göra första omgången med lussebullar. Kanongoda blev dom. Nu har jag massor med härligt julbak framför mig.
Men nu ska jag se om jag kan plocka fram lite julsaker.

Nybakade lussebullar mmmmm

resize_image_-38 (MMS)

Nybakade lussebullar mmmmm


SMS-inlägg

resize_image_-39 (MMS)


Somna i egen säng!!

Igår fick jag för mig att: Näää Melvin ör för tung att bära på nu får han banne mig somna i sin egen säng. Jag tog och gick upp med honom, la han i sängen och gick ner. Han låg och pratade en lång stund innan han blev less. Upp igen och la ner hon. Så fort han ställde sig upp la jag honom ner. Tillslut förstod han nog att det är ingen ide att jag ställer mig upp. Men då for benen fram och tillbaka i sängen. Och han skrattade och gjorde roliga miner åt mig. Väldigt svårt att hålla sig för skratt i det läget. Men skam den som ger sig efter en timme så somnade han för första gången i egen säng. Jippi!!!!
Men så vid två på natten så fick han en av sina hostattacker och kräktes upp sin välling. Han somnade dock om snabbt igen i min säng. Jag torkade ur och la ner honom igen. Så klockan fyra i morse ville han ha välling. Framsteg.
Molly hon har sina små påhitt. Igår så va Fredrik hemma hela kvällen och det va väldigt länge sedan det hände. Så det va nästan slagsmål om pappa. Men så när vi skulle äta så satte sig kevin på platsen bredvid pappas plats. Tro ni inte att den lilla taskmörten Molly kommer och tar platsen bredvid pappa ändå. Inte populärt kan jag säga. Efter mycket fixande och trixande fick jag Kevin till bordet. Sa att jag skulle berätta en hemlis. Varpå Molly säger men det är taskigt mamma om bara Kevin få veta.
En annan rolig grej hon brukar säga är att: Mamma jag har fått längre ben för jag kan gå snabbare nu!!

Öskelistor

Det va två av tre önskelistor och som ag skrev innan så berätta gärna om ni tänker köpa något på bilden så det inte blir dubbelt. Annars så blir dom glada över vad de än får.
Idag är Kevin hemma från skolan det är studie dag idag. Och han har gort två smällkarameller.
Nä nu ska jag röja undan innan det är dags att hämta trollen

Kevins önskelista

Starwarslego
Trolleriset. med hatt
Ännu mera starwarslego
och mera lego i star wars
Lego med polislastbil
Cars cdspelare
Diskolampa
Någon häftig bil med laser
Sedan vill han gärna ha
beyblades
pysselsaker
kläder i stl 110-116 har han nu så storleken efter det.

Mollys Önskelista

Ett sminkhuvud
Fluffy go Walkies
Color kids krumelurpingvin
Chou chou lära sig gå docka
Cd spelare
Disco hjärta
Skötbord till dockor
Dockkläder
Barbiedockor
My litle pony
Klänningar i storlek 110/116
Plus en massa pyssel som pärlor till halsband, pennor, målarböcker
Tänker ni köpa något som det finns bilder på så säg gärna till mig så det inte blir dubbelt.

Ensam ikväll

Ikväll är jag själv med barnen, ingen ovanlighet. Men ikväll är Fredrik ute och göt stan osäker med Mats och Peter. Hoppas dom har skoj men inte för skoj. Jag tittar på TV och försöker att hålla mig vaken. Jäääsp
Kevin va på kalas igår och det verkar ha varit en hit, dom hade ätit grön mos med korv och fått dricka med flugor och spindlar i. Efter maten så gick dom på spökjakt.
Molly har varit på kalas idag och det va lite lugnare  men dom hade fått blå tårta som hon tyckte va jättegod.
Så nu är två av helgens tre kalas avklarade. Imorgon ska Kevin till en klasskompis till på kalas.
Hade köpt nya skor till barnen på skopunkten och jag tycker att dom brukar ha väldigt bra skor där. Men jag har nu fått byta ut båda barnens skor eftersom Kevins va hål i och mollys hade spruckit. Och det ska det inte göra efter en månads användning bara.

Molly och melvin har pusskalas

resize_image_-64 (MMS)

Molly och melvin har pusskalas


Sverige eller modo vilken passar bäst??

resize_image_-64 (MMS)

Sverige eller modo vilken passar bäst??


Årets första julklappar klara

Elin och Moas julklappar gissa vad det är om ni kan :-))))

Hockey

Kevin på hockeyträning. Är det tre kronors nästa stärna???

Vinterns första snögubbe

resize_image_-72 (MMS)

Vinterns första snögubbe


Melvin åker pulka för första gången

resize_image_-72 (MMS)

Melvin åker pulka för första gången


Hej mitt vinterland

resize_image_-72 (MMS)

Hej mitt vinterland


Snö

Idag har det faktiskt snöat här hos oss. Ser ut att snöa fortfarande. Men det blir mest en massa blask på backen. Och med mina skor som det är hål i blev det ganska blött att gå till dagis och skolan idag. Så jag ska gå och köpa ett par nya skor. Samt två paket till. Molly ska på ett kalas imorgon och Kevin ska på ett kalas till på söndag. Det verkar fortfarande inte funka mellan bloggen och facebook. Vad arg jag blir.

Testar om det funkar nu då!

Tanken är att bloggen ska synas på Facebook. Men jag vet inte vad som är fel. Nä nu ska jag hoppa in i dushen

test

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2104878/trollungarnalinder?claim=bj8s62kzj5w">Följ min blogg med bloglovin</a>

Mina killar

Kevin ville gärna visa att han kan tända ljusen själv.
Lilla trollungen som är mer vild än tam :-)

Barnmorskan ringde igår

Barnmorskan ringde igår och berättade att läkaren vill ha min journal från mollys förlossning. Eventuellt vill de göra några extra kontroller. Hon sa att jag inte behövde vara orolig.
Så varför kan jag inte låta bli att läsa den jäkla journalen. Tårarna bara rinner när jag läser den och jag är så oerhört glad att allt gick som det gick. För det hade kunnat sluta mycket värre. Och då hade jag inte suttit här och skrivit idag.
Men det positiva är att läkaren vill ha koll på mig och inte struntar i det som min barnmorska gjorde när jag väntade Molly. Då sa jag hela tiden att något kändes fel men hon vägrade att tro mig. Gissa om hon hade dåligt samvete efter det.

Grattis Mormor Wiveca

Idag skickar vi många Grattis kramar till mormor Wiveca.
Igår va jag, Molly och Melvin över till Linda och fikade lite. Tvillingarna har blivit så stora nu. Dom sitter och pratar och gör en massa roliga ljud. Det märks att de har blivit lite äldre och är med på ett helt annat sätt. Molly  och Amanda lekte medan vi va där men så ville Molly följa med hem när vi gick. Antar att det va leksakskatalogerna som hägrade. Men då jag fråga Molly varför hon inte ville vara kvar och leka med Amanda lät det såhär
J varför vill du inte vara kvar och leka?
M  Amanda gnäller så mycket.
J Men det brukar ju du oxå göra!
M Ja men hon gnäller till och med när hon slår sig själv!
J Men det gör ju du oxå!
M Ja men Amanda skriker så högt att jag får ont i öronen och det gör inte jag.
Vilka tankar från en fyraåring.
Klockan sex kom Kevin hem från sin kompis och han hade redan ätit där. Så jag Molly och Melvin fick äta själva.
Idag var det lite vinterväder ute. Minusgrader och frost. Jag tycker att det är mycket härligare med minusgrader än regn och plusgrader.

Melvins Önskelista

Till alla er som funderat på vad man kan ge lille Melvin i Julklapp när allt redan finns. Som barn nummer tre får man ärva från sina syskon. Dumt att köpa nytt när sakerna redan finns. Men nu har jag mamma Sandra kommit på den perfekta julklappen. PRESENTKORT PÅ IKEA!! Nä det är inte jag som ska ha det utan det finns ett jättefint leksakskök på ikea. Det är nämligen något som vi inte har.

Har precis gjort

klart en liten julklapp till Elin och nu håller jag på för fullt med Moas. Hoppas att det blir bra bara. Men jag kan inte visa några bilder förens efter julafton. Annars blir det ju ingen överraskning för tjejerna. Allt är bra med Mollys tå nu. Eller bättre kanske jag ska säga. Hon har lekt för fullt efter det så det blir inget sjukhusbesök. Inte än iallafall. Men Jag tror att det va Melvin som tog smällen för han har sovit från 12,30 tills nu och det brukar nästan aldrig hända.

GRattis Pappa

På farsdag!! Hoppas att allt är bra. Älskar dig. KRam

Ett gallskrik hördes

Sedan kom Molly med en knallröd tå. Hon hade slagit tån i en av listerna på golvet och fläkt upp toppen på tån. Vad jag kunde se iallfall. Det kom riktigt mycket blod men med benet i högläge i ca 45 min slutade det. OCh det som gör så himla ont att slå tårna. Men annars så är Molly helt inne på att hon ska få glasögon tom så mycket att hon låsas att hon inte ser. Det är tur att dom har bra maskiner så att barnen inte kan fuska. Jag tror inte att lilla fröken förstår innebörden med glasögon. Så jag hoppas att hon slipper glasögon. Igår va jag på pang och köpte ett lucialinne till Molly. Bara kronan och röda bandet som fattas. Sedan kommer min prinsessa bli en bedårande lucia. Mevin och Kevin ska få vara tomtar.

Tröttis

Oj vad Melvin va trött i morse när jag skulle väcka han. Han somnade om flera gånger. Varför händer aldrig detta under helgen när vi inte behöver gå upp?? Ikväll ska Kevin och Molly på kalas, så jag måste fixa en present. Men vad ska man handla igentligen!! Nästa vecka ska Kevin på två kalas och Molly på ett kalas. Och veckan efter det ska vi ha kalas för kevin. Sedan väntas första advent så då blir det julpyntning oxå. Fullspäckat schema alltså. Och inte nog med det så ska jag hinna fylla på barnens julkalendrar oxå. Det är inte 24 paket som ska slås in utan 72 stycken. Så vad i hela friden ska jag hitta på.

Här är föresten en bild på mig

Bilden är tagen från " förfesten" innan vi skulle titta på Ladies Night

Ta och kika in på

Min kusin Helenas länk jag har. Hon är fotograf och tar otroligt fina kort. Så varför inte ta och föreviga ett par härliga bilder på barnen eller varför inte hela familjen.

Mollys hemska humör idag!

Urs i morse va Molly på ett av sina hemskaste humör. Allt började med att hon kom på att hon ville ha en nalle med sig till dagis men då tiden va knapp så han vi inte gå och hämta en. Men det facit i handen hade gått snabbare att hämta nallen än att bråka med henne. Hon slängde sig på marken, sprang i från oss (åt fel håll) Så jag fick springa efter henne och släpa hon eftersom hon vägrade att stå på benen. Oj oj vilken cirkus. Det är såna dagar man undrar varför ett barn till. Men så kommer alla andra dagar och väger upp dessa hemska stunder.

Oväntat paket

Igår kom ett oväntat paket med posten. Vad kan nu detta vara tänkte jag. Vilken glad överraskning för barnen. Det va mormor Wiveca som stickat otroligt fina pippitröjor och mössor. Vi tackar jättemycket för det paketet.
Vi längtar oxå tills vi får komma upp till Ö-vik och träffa er alla.
Igår va Molly på kyrkis så jag passade på att gå och handla med grabbarna. Vi fick även trvligt sällskap av Linda och Elin & Moa. Som tyr va så ringde Fredrik precis när vi va i affären så han fick ta med maten och Kevin hem. Kevin va inte svår övertalad eftersom Fredrik hade köpt en sak. En stooooor hockeytrunk på hjul och tejp till klubban. Han måste ju ha riktiga grejor nu när  vi lägger grunden för proffs karriären. :-) Plus att den blir perfekt på tåget och till Livigno resan.
Så fort vi går i affären så tjatar barnen om att de vill ha en massa saker. Men jag har satt ett inköpsstopp nu eftersom julen nalkas.

Tack mormor wiveca för de jättefina tröjorna

resize_image_-15 (MMS)

Tack mormor wiveca för de jättefina tröjorna


Längtar till vinter och snö!

Nu längtar både jag och barnen efter vinter och snö. För vad ska man göra när det regnar och blåser ute?? Snöar de så kan barnen åka pulka och göra snögubbar.
Jag tycker verkligen att det är super mysigt med alla jul saker som börjar komma fram i affärerna. Jag skulle gärna börja julpynta och julbaka nu på en gång men det känns lite tidigt. Det blir många turer till maxi för att titta på jul sakerna.
Jag och barnen brukar på väg till skola och dagis prata om när vi ska åka till mormor och morfar , vad vi ska ha med oss och vad vi ska göra på tåget.
Förra julen gick det super smidigt med tåget. Barnen skötte sig utmärkt. Men då var även lille Melvin 4:a månader nu är Melvin 1 år och 4:a månader. Vilket innebär att han inte vill sitta stilla hela tiden.
Men det kommer nog att gå bra.

Ladies Night

I fredags besökte ag och linda Malmö tillsammans med 100tals andra ladies. Vi skulle nämligen vila ögonen på Ladies Night killarna Martin Stenmark, Brolle, Andreas Jonsson, Stephen Simmons och Måns Möller. Och jag säger bara det vilken show. Alla fem va precis lika bra. Så vi bestämde oss för att göra detta till en årlig tradition.
Innan showen började så va vi inbjuden på förfest till Volkswagen (eller hur det nu stavas) Där bjöds det på bubbel och annan alkohol med snittar och dessert. VI fick även vara med och fylla i en lapp där vi har möjlighet att vinna en bil, det hade inte varit helt fel.
Tyvärr hade jag inte kameran med mig men Linda hade sin så jag väntar bara på bilderna från henne så ska jag lägga upp de här.
Idag köpte jag och Fredik "täckbyxor" för 500:- som igentligen skulle ha kostat 3000:- stycket. Vilket klipp va.

Barnpassning

Igår så va barnen bjudna på kalas på badhuset. Jag och linda bestämde oss för att hon skulle ta Kevin , Molly och Amanda till badhuset och jag passade Elin , Moa och Melvin.
Det gick jättebra Moa hon sov hela tiden. Elin va vaken och låg och lekte på golvet nästan hela tiden. När Melvin vaknade blev han jätteglad över att se Elin. Men han va inte snäll med hon hela tiden. Hon fick sig någon hårdare klapp på magen ett par gånger. Sedan när Elin blev hungrig och ville ha ersättning blev Melvin jätte svartis så jag fick göra i ordning en flaska välling till han oxå.
Melvin provsmakade även Elins ersättning men den höll han på att kräkas av.
Just nu sitter jag med världens nackspärr.

Första mössan jag stickade. Håller på med Kevins nu


Älskar att städa

Här kommer en bild på när melvin städar för fullt. Tagen för ett tag sedan

God Morgon allihopa

Eller god och god det beror på vad man syftar på. Kevin vaknade tidigare än tuppen som vanligt och Molly kom traskandes efter. Så långt allt lugnt men ju längre de varit vakna desto mer lever de om. Idag vaknade vi av sång Ilike to move it move it. Va det som sjöngs. Molly har en dagiskompis som heter Movitz och jag tror dom har lyssnat på den sången just på dagis.
Inte så illa att vakna till sång det kan jag hålla med om, men sedan kommer det ett jättevrål från Molly (då vaknar Melvin) Kevin  hade slagit henne. Och där va "kriget" igång. Så innan Molly och Melvin begav sig till dagis hade Kevin hunnit slagit Molly 3 gånger, han skrek att Molly hade förstört den jävla skitkojan.
Jag tror nog att det är 6 års trotsen som slagit in.
DÅ ska vi inte tala om vad som hände med Molly igår. Jag blir mörkrädd. Vi tog den vanliga turen till Maxi så långt allt lugnt. Men vi hinner inte mer än in i affären och det blir bråk när det ska väljas schampo. Molly fick inte bestämma så det slutar med att hon springer ifrån oss och varje gång vi närmar oss henne springer hon iväg. Först höll hon sig borta i en kvart och när Kevin väl hittar henne så springer hon iväg igen efter ytligare en kvart till så hittar vi hon igen. Då kommer den suraste tjejen jag sett med 1 schampo flaska och ett kexpaket. Hon trodde verkligen att hon skulle få detta.
Så den söta lilla prinsessan bråkar ännu mera tills jag säger att vi va jätteoroliga att någon tagit hon och att vi aldrig mer skulle få se hon. DÅ skärpte hon till sig.
Hon måste alltså ha känt sig så trygg att vi inte skulle lämna hon i affären.

Kevin hemma från skolan

Höstlov kalas det. Efter två dagar med Molly och Melvin på dagis är han less på att vara hemma med mamma. Å när kommer Molly hem säger han, Måste Molly vara såååå länge på dagis.
Vi måste nog ta en tur till affären idag oxå. Tvättlappar står på listan sedan tro jag att det va något mera oxå.
Vad ska man hitta på för mat när man inte har någon lust alls att laga maten. Det måste vara något som Molly och Melvin oxå äter. Kvar står då köttbullar, hamburgare, makaroner, och mackor på listan. Ops jag glömde ju tacos men då äter inte Melvin så mycket. Och för att försvåra det hela ska det vara något som jag är sugen på oxå. Och då har vi inget alls kvar på listan. Så tror vad jag ska hitta för mat i affären.

Ny månad

Då har vi kommit till November, en lagomt härlig och grå månad. Men det bästa är julpyntet i affärerna. Jag ska börja med julkalendern till alla tre barnen. Det är bara 72 paket som ska knåpas ihop. Tack kära mamma. Men när färde barnet kommer så tycker jag faktiskt att det borde ingå påfyllning av paketen.
Jag längtar tills vi får börja och julpynta och baka pepparkaker, lussikatter och julgodis. Mums mums.
Kevin är hemma denna veckan för han har Novemberlov. Molly och Melvin får gå på dagis Måndag till Onsdag. Sedan får de oxå vara hemma och mysa i två dagar.
Vi fick köpa nya skridskor till Kevin eftersom hans fötter vuxit. 200:- för ett par helt nya oanvända skridskor. Det kan inte bli bättre.

RSS 2.0