Fredag och ny vecka

Då har vi klarat av en vecka till och jag går nu in i vecka 38 dvs 37+ och nu är det inte långt kvar. Igår fick jag ett ryck och flyttade över Melvins möbler i kvens gamla sovrum trots att väggen inte är klar där än. Men men det får vara så nu. Så idag ska jag bara bära upp lite leksaker som han har nere. En låda får han ha kvar nere men resten tar vi upp.
Imorgon är det valborg och vi har precis som första året vi bodde i skåne förbud att elda. DVS ingen majbrasa. Men för min del så gör det absolut inget. Förra året va det kallt och blåsigt. Så jag vet faktiskt inte vad vi ska hitta på imorgon mer än att Kevin ska på kalas.
Kanske en tur till Ikea men vi får se vad som händer.

Mina tre som snart blir fyra

Detta är min tre små trollungar. Som snart ska bli fyra. Molly hon är jätteglad över att hon ska få en lillasyster. Melvin han går runt och säger Bebich hela tiden. Kevin han säger inte så mycket utan kommer och kramar magen lite då och då. Tro vem lilla tjejen kommer att vara mest lik. Kommer hon se ut som de andra tre gjort. Kolsvart hår och väldigt nätta drag. Det ska bli så spännande. Kommer hon vara som Molly som tyckte mest om att ligga själv och va väldigt nöjd med livet. Eller kommer hon att vara som killarna väldigt närhetstörstande som små sugproppar. Allt detta ska bli så spännande att se. Hur kommer det att vara med fyra barn. Nu har man ju tagit steget till att vara en familj lite utöver det vanliga.

När kommer storken

Nu hoppas jag att storken vill leverara vår lilla tjej snart. Gärna om två veckor om jag får bestämma.
Vilket jag inte får göra eftersom bebisar brukar komma när dom själva vill men snälla lilla tjej i magen säg att du vill komma om vå veckor. Alla längtar efter dig och vill så gärna träffa dig.
Jag mår faktiskt riktigt bra just nu, vist det är tungt att ta sig fram men jag kan fortfarande gå och lämna barnen fast det går betydligt långsammare. Jag har mycket förvärkar men, men det är ju som det är. Så jag är tacksam så länge jag kan gå och lämna barnen och ta mig till maxi och handla.

Tråkiga nyheter men en fantastisk dag

Tråkiga nyheter idag. Ja det gäller inte mig utan en av mina kusiner. Tyvärr består livet av tråkiga och bra saker. Det är vad man gör med dom som är det viktigaste. Antingen kan man ge upp allt och vänta in det värsta eller så kan man göra allt för att ha det bra. Hur gör man det då?? Med positivt tänkande, umgås med positiva människor, tänka på allt bra man ska uppätna istället för att låta det negativa ta över tankarna. Så till min kära kusin jag skickar dig positiva tankar varje dag tills du blivit frisk efter det fortsätter jag med samma sak. Ta hand om dig!
så från det ena till det andra. Min älskade man har varit på möte i Finland. Då jag frågade om det va bra så svarade han att allt va bra utom det sista. Vad va det då undrade jag. Då hade en kommit och tagit upp massa negativa saker. Men varför då hålla ett bra möte för att sedan förstöra allt på ett litet samtal. Varför ska alltid de negativa sakerna tas fram? Istället för att säga det här och det här gör du jättebra.
vem är det som mår dåligast av allt negativt? Om jag irriterar mig på att det är lång kö i kassan och det tar tid vem är det dom mår sämst då. Jo jag!!!!

Det går framåt med mollys överkast

img_3120 (MMS)

Det går framåt med mollys överkast


Vad ska hon heta

Vilket härligt väder vi haft under påsken. Jag hoppas verkligen att det håller i sig

så att barnen kan vara ute på dagarna.
Påsken har vi tillbringat hemma och skönt det än är med ledighet är det skönt när vardagen kommer. Normala sovtider osv. Fast om ett par veckor så kommer det att ändras igen när lilla bebisen kommer.
Som förmodligen har fått ett namn nu. Det va nämligen Kevin som kom en morgon och undrade om -------- är ett tjejnamn eller killnamn. Tjejnamn va det.

Vill ni höra eller vill ni vänta. Jag är ju inte den bästa på att hålla saker för mig själv så ni får veta ändå. Vill ni inte veta är det bara att blunda nu. :-)

MELONY är namnet.
Nu kommer ju lilla tjejen senast den 20:e (som jag bestämt) och den 24:e kommer mormor. Undra vad barnen tycker är roligast. Lika roligt hoppas jag. Ja vi längtar ju efter båda såklart.

24-4-11

Det är dagens datum och om en månad firar vi tre år som gifta. Frågan är firar vi med bebis i magen eller med fyra barn. Vad skulle man kunna hitta på för skoj att fira tre härliga år med min man. Som jag älskar mer för varje dag som går ibland kanske jag inte är den bästa på att visa det, men jag försöker göra mitt bästa. Tänka sig vi som inte skulle ha fler barn efter Molly och nu väntas nummer fyra. Och som dag vi fira snart tre år. Jag hoppas verkligen att vi får fira lika många år tillsammans som min mormor och morfar. Från det ena till det andra så går min virkning av mollys överkast riktigt bra men det tar sin lilla tid.

Härliga dagar

Snart är påsken över men jag hoppas att det härliga vädret håller i sig. Även om jag inte kan vistas i solen för tillfället är det skönt. Igår va vi ute på vift hela dagen först lekparken i stan. Sedan stranden efter det barnens farfars grav och sedan hem till faster Camilla. Men hos barnens faster va det mest massa jagande av vild Melvin. Dom har pool som jag inte ville att han skulle ramla i. Melvin höll sig vaken hela dagen men på väg hem från Camilla orkade han inte mera, som tur va fortsatte han sova när vi kom hem klockan va ändå halv åtta på kvällen. Idag har vi bara varit hemma men ska över till Mats å Katja för att grilla om ett tag.
jag tror att Melvin känner på sig att det är dags för bebis snart för han är väldigt mammig just nu.
ha en fortsatt trevlig påsk

Kevin sa att han badade mest. Doppa fötter...

img_1637 (MMS)

Kevin sa att han badade mest. Doppa fötterna=bada


Långfredag och jag går in i vecka 37

Då har det gått ännu en vecka och jag går in i vecka 37. Idag så skulle jag vara duktig att klippa gräset och det gick väl bra lite mindre be på vissa plättar. Ska visa imorgon vad vi har för klippare. Vi har haft underbart härligt väder idag och barnen har lekt ute precis hela dan. Och det visade sig på Molly för hon va helt utslagen vid åtta. Vi tillbringade kvällen hemma hos Linda och Peter. Givetvis blev det grillning i det soliga vädret. Fredrik är fortfarande kvar där på en drink eller två. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda för trevliga saker. Ska bli ännu varmare imorgon. Ha en fortsatt härlig långfredag

Skärtorsdag

Idag va det dags för besök hos barnmorskan. Allt såg bara bra ut och det känndes jättebra. Hon tippade på att bebisen skulle väga runt 3500-3700 om hon kommer på utsatt tid. Magen har sjunkit ner en del och hon ligger med huvudet ner. Jag bad barnmorskan att trycka ner bebisen lite, då undrade hon om ja va redo att föda nu. Nja inte än sa jag det får gärna bli maj först. Så vi få se vad hon kan göra nästa gång ja ska dit. Men det har ju varit ett fantastiskt härligt väder idag. Så jag passade på att ta barnen till lekparken. Vi passade även på att grilla idag gott blev det. Några påskkärringar har oxå varit och hälsat på. Molly ville klä ut sig med för att få godis men jag sa åt henne att hon får göra det nästa år för ska man vara påskkärring så måste man göra kort och ge bort. De stora barnen har lekt med grannarna hela dagen nästan och Melvin stått vi staketet. Lilla pluggen!

Idag har mina fötter svullnat upp extremt ...

img_9342 (MMS)

Idag har mina fötter svullnat upp extremt mycket så det värker i dom. Gissa om jag är glad att slippa vara höggravid under sommaren


Bus i lekparken och riktigt härligt väder

img_5365 (MMS)

Bus i lekparken och riktigt härligt väder


Gnäll och en massa gnäll

Nu tänker jag gnälla en massa i detta inlägg. En månad kvar tills lillan kommer. Och allt är bara skit känns det som. Spelar ingen roll hur illa det varit med illamående foglossning och andra krämpor innan så är sista månaden värst. Jag har så ont så jag kan inte sova på nätterna och när jag väl somnar så vaknar Melvin eller så hostar Fredrik och min sömn är förstörd. Skulle behöva en lyftkran för att vända mig på nätterna. För så fort jag ska vända mig eller gå upp ur sängen skär det i fogarna så mycket att man bara vill skrika rakt ut. Jag kan inte gå upp ur sägen eller upp för trappen utan att få ett gäng förvärkar. Flera gånger om dagen håller jag på att svimma både när jag står och sitter. Ovan på detta har jag fått en förkylning så nässprayen hjälper inte. Grrr!!!! Sedan alla kommentarer vilka bara är positiva förmodligen. Hur länge är det kvar??? En månad!! Va du som är så liten noooooottttt!!! Eller äntligen börjar det synas på dig att du är gravid med nr 4. Bara en månad kvar och du går obehindrat. Nä barnen går snabbare än mig och jag har jävligt ont. Då måste du vara bra på att bita ihop för det syns inte på dig. Och det är väl där problemet ligger jag biter ihop och har hög smärttröskel. Men jag har ett hemskt humör och blir lätt arg vilket gör att barnen får stå ut med mycket. Och jag lever med ständigt dåligt samvete. Och allas svar är det är inte så länge kvar nu. Nej ja vet kan ju sätta igång om två veckor tre veckor eller fyra veckor men inte senare. Fast detta spelar ingen roll för sista månaden är värst. Så nu har jag fått gnälla av mig lite

Grillning

Härligt väder har det varit idag, men jag har inte orkat njuta av det för jag har så himla ont i ryggen. Tro det är förkylningen som satt sig i ryggen. Va ute en sväng med Melvin och passade på att rensa jordgubbslandet på gamla löv. Vi har även passat på att grilla idag. Det va gott som vanligt, alltid något speciellt med grillad mat. Till veckan är det påsklov Kevin är hemma hela veckan medan Molly och Melvin är på dagis måndag tisdag onsdag eftersom jag måste jobba och Kevin klarar att roa sig själv.

Kalas igår

Igår hade vi barnkalas för Molly. På busfabriken och det va verkligen uppskattat av alla barn. De sprang tills de blev svettiga och sen lekte dom ännu mera. Det blev någon liten skada men det va på Kevin och Molly. Melvin hade oxå kul men han tycker alla djur och figurer är läskiga. Tro tom att han hade mardrömmar om dom inatt. Jag själv har knapt sovit en blund inatt är det inte Melvin så är det för att jag har så ont och måste gå på toa titt som tätt. Men har precis tagit kraftansträngning till att städa medan Melvin sover. Borde själv vila men Kevin är hos en kompis och Molly är hemma. Fredrik tillbringar dagen på kontoret med Sean. Ha en bra lördag allihopa!!

Kanonväder idag

Undra om det blir en tur till blåkulla i Påsk. Kvasten kanske inte orkar bära all extra vikt.
Vi får se om barnen vill klä ut sig till Påskkärringar och dela ut lite Påskkort. För ska dom får något godis får dom faktiskt jobba lite för det med :-)
Med det menar jag att för att få måste man ge.
Kevin gick själv till skolan i morse med två kompisar. De börjar bli så stora nu. Ibland är det svårt att släppa taget men samtidigt så växer dom så oerhört mycket när de klarar av saker själv.
Jag satte mig ner här om kvällen för att vika tvätt (tråååkigt) och para ihop strumpor (ännu värre) När både Kevin och Molly ville hjälpa till, Men jag sa titta på Bolibompa ni av den enkla anledningen att de inte viker kläderna på bästa sätt. Men efter mycket tjat fick dom hjäpa mig. Och det gick mycket snabbare (lite knöligt vikt) men jag hade två nöjda barn.
Gäller bara att släppa kontrollen allt behöver inte vara perfekt.
Så känner jag mig att det är dags för kläckning snart. Men samtidigt så vet jag att med en lite bebis kommer det att bli mindre tid över till de andra tre, Och Melvin vill vara med över allt just nu. Så länge lillan är i magen tar hon inte upp någon tid så jag får väl passa på att njuta av sista månaden.
Men jag känner mig verkligen sprickfärdig och att det gör inget om hon kommer lite tidigare.

Vankas snart Påsk

Snart vankas det Påsk. Molly och Melvin ska ha påskfest imorn och Kevin ska ha med sig två hårdkokta ägg till skolan. Nu börjar jag få riktigt ont och bara längtar tills det är dags. Men samtidigt är jag så oförberedd som man bara kan vara. Inget finns klart för den här lilla tjejen, även fast det inte är långt kvar nu så känns det väldigt långt fram.

Men jag får väl ta tag i det just nu är det försäkringskassan som strular med SGI och i värsa fall så får jag ha samma som med Melvin men det ska nog gå bra att fixa till det.

Imorgon ska vi ha kalas för Molly på Busfabriken, som hon ser fram emot detta.

En magbild för vecka 35-36

img_4019 (MMS)

En magbild för vecka 35-36


Molly och Melvins förlossningar

Mollys Förlossning Nu blev vi inskrivna tidigare PGA vattenavgång och att hon hade bajsat i fostervattnet. Men jag skriver från det att jag får värkar
05:10 Flyttas till förlossningssal öppen 4 cm täta värkar.Ökat tryck nedåt
05:20 Får lustgas
05:40 Svimmar ev av lustgasen
05:50 Stan
06:00 Öppen 4 cm
06:30 öppen 6 cm ber om EDA hinner aldrig med den :-)
06:40 Krystar
06:48 Lilla Molly Föds
Det kan man kalla snabb förlossning Melvins förlossning Det startar den 4/8-09 Klockar sista värken 21:30 för att gå och kissa har då 10 minuter mellan värkarna och dom känns men inget jag skulle åka in för. Sätter mig på toaletten och när jag ska ställa mig upp kommer värkarna hela tiden. Ställer mig i duschen för att de ska avta.
22:50 Insriven
23:25 Öppen 6 cm vattenavgång
23:45 Krystar
00:01 Föds Lille Melvin
En ännu snabbare förlossning
Så nu är frågan hur snabbt kommer denna lilla tjejen att komma ut.

38 Dagar kvar

Igår hade vi underbart härligt väder. Så eftermiddagen spenderade vi i lekparken.
Såg precis att det är 38 dagar kvar till beräknad förlossning. Gud vad tiden går fort. Satt och funderade igår vad gjorde jag sista månaden när jag väntade Melvin. Jo vi va bara hemma för barnen hade sommarlov från dagis. Då behövde jag inte gå för att lämna och hämta. Fast hur ont det än gör är det skönt att få komma ut och röra på sig.
Kollade en unge i minuten igår och nu var min barnmorska med som jag hade med Molly. Helt underbar var hon och verkar vara så nu med.
Fick föresten hem journalen med Kevins förlossning igår och jag kan säga det att minnet sviktar oerhört mycket.
Jag har för mig att jag gick åtta dagar över tiden men han är född i 40+3 (40+5 enlig SM)
Inskriven 20:23 den 11/9 hade då gått med värkar hemma. Öppen 3 cm
21:30 fem minuter mellan värkarna
21:40 Badar och vad jag kommer ihåg va det jätteskönt
01:00 12/9 Får Lustgas
02:40 Stan + vattenavgång
03:55 Krystvärkar
05:08 Klipps jag
05:12 Föds lille Kevin
Jag hade för mig att jag krystade i två timmar och att det tog längre tid. Hade han inte haft handen vid ansiktet så hade han nog kommit en timme tidigare.

Minsta trollungen

img_3158 (MMS)

Minsta trollungen


Måndag och ett steg närmare

Vi blev lite tidiga till både dagis och skola idag. Och förklaringen är att nu med vår i skåne behövs inte lika mycket kläder på. Så det är dags att ställa klockan efter vårkläder istället.
Den här veckan har Fredrik besök från Irland dvs mer tid på kontoret för hans del och ingen hjälp med hämtning och lämning av barnen för min del. Så nu får vi vackert traska fram och tillbaka i sakta lunk.
Inatt fick jag springa upp till Melvin fem gånger och varje gång upp för trappen sätter igång ett gäng förvärkar. Tror även att lillan har sjunkit ner lite till. Det var väl min löpning efter Melvin som hoppade ner henne.
Strax ska jag ta en snabb dusch och sedan traska till Maxi för att posta lite brev. Eftersom jag jobbar hemifrån och inte har tillgång till bilen får jag ta apostlahästarna när det ska postas saker. Puh

Tårta paj och kakor

img_9966 (MMS)

Tårta paj och kakor


Kalas

Kul med vadslagning på när bebisen kommer. Och jag är inte helt klar med namnet Emma. Vi får se när hon kommer vad det är för en buse. För denna lilla tjej verkar vara lika sjövild som de andra tre. Idag ska vi ha kalas för Molly. Så jag har gjort en tårta och västerbottenost. Första gången ja gör det så vi får se hur det blir. Kevin är på ett kalas nu han cyklade dit själv och ska cykla hem själv igen. Igår va han hos sin kompis David dom är nästan bröder som Kevin själv sa :-) han va där från 10.00 till 18.30 och hade han själv fått bestämma skulle han vara där än. Molly hon tycker det är orättvist att Kevin får leka med kompisar hela tiden

Vissa kan ju se på ögonen när det närmar s...

img_6956 (MMS)

Vissa kan ju se på ögonen när det närmar sig förlossning. Hur långt har jag kvar???


Vecka 34+0 idag

Då har vi gått en vecka framåt i graviditeten. Snart står man väl där med värkar å en liten bebis. Men jag har faktiskt inte tid att föda än. För just nu är jag förkyld med feber och snorig, halsont och väntar bara in hostan.
Rätt så roligt då man läser i alla tidningar om att man ska vila sista tiden innan förlossningen men det funkar ju bara då man väntar barn nummer ett. För med tre vildar här hemma så funkar det inte att vila kan jag lova. Och med en man som är egen företagare funkar det ännu mindre. Sätter jag igång musik ja då vill Melvin att mamma ska dansa så jag får allt ställa mig upp och dans med han.
Lägger jag mig i soffan och ska vila så är det alltid någon som vill ha hjälp med något. Så det är bara att inse att vila det får jag göra i graven en vacker dag om ca 100 år.
Så till alla er som har hjälp i närheten ta väl hand om den för det är inte alla som har tillgång till farmor,farfar, mormor,morfar osv.
På söndag ska vi ha kalas för Molly så jag hoppas att förkylningen håller sig vilande tills dess.

Barnmorske besök

Å allt såg bra ut. Kollade ju bara magen och blodtryck och det va normalt. Ingen äggvita i urinen. Skönt att allt ser bra ut men det är ju inga garantier.

SMS-inlägg

img_6195 (MMS)


GRATTIS MAMMA

GRATTIS MAMMA!!!
Även min mamma fyller år idag!

Barnen håller på med en liten present till dig men du får allt vänta tills du kommer ner till oss.

KRAM

GRATTIS MOLLY 5 ÅR

Idag fyller vår prinsessa FEM år.
Det firade hon med att tappa sin första tand inatt. Det blev tårta till frukkost och lite paketöppning. Så får hon öppna resten av paketen efter dagis.
Svårt att fatta att vår lilla tjej börjar att bli stor och ska snart bli storasyster en gång till. Hon har önskat sig hål i öronen och om vi hinner idag så ska vi åka och ta det.

Härlig måndag

Härlig Måndag igen
Till alla er som varit gravida vet att sista tiden är den tyngsta.
Så är även tillståndet för tillfället. Och just den här tiden är det många som fyller år så det innebär en massa kalas. Dock bara trevligt men det sliter på energin.
Vi hade kanonväder i lördags 17 grader varmt sol och grillning det kan väl knappast bli bättre. Idag verkar även vårvärmen titta fram.
På onsdag fyller Molly 5 år och min kära mamma fyller va va det nu 25 igeeeeen eller???
Men vad är oddsen att jag prickade in Molly på samma dag som min mamma är född?? OCh vad är oddsen att när vi flyttar till skåne så är granntjejen född den 6:e april lika så Kevins kompis på torget efter oss.
Sedan höll vi även på att prick inte Melvin på grannpojkens födelsedag den 6:e augusti är han född och Melvin den 5:e.
Denna veckas planering ser ut såhär
Massa bakning
Molly fyller år + att hon har dansuppvisning
Ev spakcla en vägg
Mer bakning
Söndag Kevin på kalas
söndag kalas för Molly

Melvin hoppar

img_9878 (MMS)

Melvin hoppar


Såhär ser gravmagen ut idag vecka 34-35 tr...

img_1696 (MMS)

Såhär ser gravmagen ut idag vecka 33-34 tro ja det är


Ultraljud

Igår va vi på ett tillväxultraljud. Och allt såg bra ut med lilltjejen i magen. Hon ligger med huvudet ner och ska bara lägga på sig lite mera vikt. Sedan är det dags. Vi fick en dansk läkare så lite språkmissförstånd blev det.
Idag är det som kanske alla vet 1:a April och det har Kevin verkligen koll på. Han kom ner som ett skott när väckarklockan ringde och sa
Mamma kolla det står en ÅSNA utanför fönstret. Och sen la han snabbt till april april din dumma sill.
Men dom är så tacksamma att ge igen på för det dröjer inte länge innan de glömt vilken dag det är. Så när jag sa till Kevin: Såg du det stora legopaketet på ditt rum som pappa la dit i går?? Han svarar samtidigt som han springer upp för trappen Näääää!
I samma veva som han kommer upp och ropar var säger jag och Molly April april din dumma sill. Ha ha lite elakt kanske men det får han tåla.
Kevin tappade en tand här om dagen och nu är lillasyster Molly stolt som en tupp för nu har hon sin första lösa tand. Lagont till hon fyller fem.

RSS 2.0