Tomt

Ja då har alla gäster lämnat Linders resident :-) Bara jag och Melony hemma nu så det känns lite tomt. Vi har haft fantastiskt trevliga dagar och det är så roligt med besök. Melonys dop gick riktigt bra och hon fick jättefina gåvor. Även Melvin blev firad, han va nöjd med att öppna paketen.
Molly hon sjöng Teddy björnen Fredriksson och ja tro inte ett öga va torrt.
Ja nu får vi se hur länge det dröjer innan vi träffar släkten igen :-)
Med fyra barn så är det ju inte bara att ta sitt pick och pack å fara. Flyg är ju inte att tänka på då priset slutar på 30000 :- . Tåg är billigt men vi skulle förmodligen inte få med oss alla grejer plus att syskonvagnen inte går på tåget. Så då har vi bara hyrbilsalternativet kvar och då får vi räkna med minst 12000 för bilen, boende på vägen upp plus bensin. Så det slutar nog på 20000:- , ja det är ju tråkigt att bo så långt ifrån och det är ju vi som valt att flytta så då får man stå sitt kast. Vi vill ju inte förlora kontakten med släkten heller :-(
Ja får vinna på lotto så får vi ett privatflyg :-)
Till helgen ska vi iallafall ta oss till kusin Helena i Göteborg och agera fotomodeller.

Melvins kalastårta

img_2465 (MMS)

Melvins kalastårta


Doptårta 2

img_8406 (MMS)

Doptårta 2


Doptårta 1

img_1342 (MMS)

Doptårta 1


Gäster

Idag anländer fler gäster till oss. Morfar och mormor Wiveca. Huset blir fullt :))
imorgon ska vi döpa lilla hjärtat Melony ♥ ♥ Idag blir det massa förberedelser och imorgon garnering.

Skopunkten

Igår tog jag alla fyra barnen för att köpa nya skor. Ja inte Melony då :-)) vilken fantastisk service vi fick. Först mätte hon mollys fötter och knöt och fixade ett antal skor. Sen lillebror Melvin som skulle göra Lika som storasyster. Sen Kevin mäta och prova ett antal skor innan han bestämde sig. Vi va nog där i en timme och hon hjälpte oss hela tiden. Melony va lite missnöjd så jag fick bära omkring på henne. Men jag är så tacksam över bemötande vi fick där. Blev en glass som belöning till barnen och kaffe till mig.

Puss på mig själv säger Melony

img_4787 (MMS)

Puss på mig själv säger Melony


Två busar i babygymet

img_4967 (MMS)

Två busar i babygymet


Är det detta som kallas syskonvagn. Melony...

img_4176 (MMS)

Är det detta som kallas syskonvagn. Melony tyckte det kändes lite trångt


Besök

Mör ja, varför?? Jo vi har haft finbesök. Kusin Helena med familj kom igår. Flera år sedan vi sågs så det va ett kärt återseende. Hon är en fantastisk fotograf, mamma och kusin som jag får lära känna igen.
♥kusin Helena ♥
på onsdag kommer nästa gäng och besöker oss. Så det är bara till att sadla om och förbereda sovplatsr.

Tre månader och går med storebror

img_2153 (MMS)

Tre månader och går med storebror


Barnens fynd idag. Den låg alldeles nedanf...

img_2400 (MMS)

Barnens fynd idag. Den låg alldeles nedanför trädäcket.


Väntar in besök

Imorgon kommer min kära kusin Helena med familj. Längtar :-))
Idag har jag pysslat med lite saker till dopet. Vikt ett gäng servetter och lite annat pyssel. Jag har möblerat om lite, städat som vanligt och jobbat. Men min dator är så seg ( måste skaffa en ny) att en sak som i normala fall tar tio minuter tar en timme. Lite irriterande kanske ni tänker hmm ja det är det.
Kevin har varit på sin första hockeyträning sen sommaruppehållet. Innan gick han tre kronors skridskoskola. Men har nu blivit flyttad till team 03/04. Så från träning en dag i veckan kommer han ha träning tre dagar i veckan.
Molly ska börja på dans i september. Och Melvin ja han får följa med och titta på.

Kom hem från Ikea med skoskåp. Hela familj...

img_2847 (MMS)

Kom hem från Ikea med skoskåp. Hela familjen roas av hopskruvningen


Hemmagjorda hamburgebröd bakade jag och Me...

img_0027 (MMS)

Hemmagjorda hamburgebröd bakade jag och Melvin idag. Så middagen blev hamburgare med bröd. Idag har ja fuskat med kolhydrater hela dagen och kunde inte motstå dessa goda bröd.


Putsa fönster

Jag och Linda tog barnen och promenerade bort till maxi idag. Väl hemma så började jag att putsa fönster men med Melvin i släptåg som smutsade ner dom igen fick jag vänta tills han sov middag. Har även hunnit med två maskiner tvätt, eller tre för lille Melvin satte igång en utan tvätt i.
Kevin och Molly lekte med Amanda så jag och Melvin ville överraska dom med en god efterrätt. Rulltårta med en fyllning av hallon och blåbär toppade med lite grädde. Det blev uppskattat av barnen.
Vad ska jag hitta på imorgon då tro, städa klart gästrummen, fixa lite till dopet och slipa stolarna.

Vår lilla solstråle

img_3995 (MMS)

Vår lilla solstråle


Måndag

Helgen har flutit på som vanligt men med barn som har sommarlov så märker man ingen skillnad på helg eller veckodag. Men den här veckan börjar vi lite lätt med operation vända på dygnet. Eller rättare sagt lägga sig i tid på kvällen. Klockan åtta ska de stora vara i säng och ska försöka få Melvin i säng kl sju. Ska även ta bort vilan på dagis för Melvin.
Så fort Melony ätit klart är det dags för frukost till mig. Sedan på med kläderna på alla barn och sen blir det power walk med Linda och emily plus alla barn.
Ska försöka röja undan lite mer här hemma. Kanske tvätta en maskin. Kolla igenom barnens kläder

Lördagssysslor

Ligger i soffan och slötittar på tvn. Barnen sover och Fredrik är på konsert. Själv har jag tillbringat lördagkvällen med att torka ur kylskåpet och vikt tvätt. Barnen har hoppat i våran säng, dom skrattade och hade jätteroligt.
I morse va vi ute på en power Walk runda med Linda och Emily. Melvin är jättefiktig att sitta stilla i vagnen tills vi kommer till affären då vill han ner och springa. Kevin och Molly är jätteduktiga att cykla och jag tror faktiskt att rundan på ca 6 km får dom att sova bättre.
I morn ska jag fortsätta att lägga undan kläder, göra klart ett gästrum, plocka undan på övervåningen, skriva ut en text, ev ta en tur till Ikea medan Melvin sover, sen det vanliga städa efter barnen :-)
Nä om man skulle ta och hoppa i säng

Sovande barn

Nu sover alla fyra barnen. Tre i sina sängar och Melony myser med mig. Eller hmm hon sover bäst på min mage så det är där ja har henne hela natten. Lägger jag ner henne i sängen vaknar hon på två minuter. Men det är så mysigt att ha henne nära så det gör inget.
Idag va Molly och Amanda på bråkhumör. Molly trampade sönder någon sandodling för Amanda och Amanda knuffade Molly i bänken. Så kan det vara med barn, nästa gång får dom lösa det själv för dom vet vad som är rätt eller fel.
På fredag börjar Kevin hockeyträning, ska bli kul tycker han. Molly ska få börja på dans här i hyllinge. Så de torsdagarna hämtar jag Amanda tidigare från dagis och går med tjejerna på dansen.
Imorgonbörjar vi dagen med en PW runda. Sen på kvällen ska Fredrik på konsert och jag får förmånen att mysa med barnen. Godis och chilichips blir det.

Power walk

Det blev en runda idag med. Men idag hade jag med mig alla fyra barnen. Melvin i syskonvagen Melony i bärselen och Kevin å Molly cyklade. Linda hade Elin och Moa i vagnen och Amanda cyklade, emily hade Amanda i vagnen gissa om vi tog upp plats :-) tack tjejer för en trevlig runda. Wakin runda som Kevin säger.
nu slipas borde för fullt av min älskade man. Men ändrade planer det kommer att målas helt vitt istället för vitlaseras. Blir lite mindre jobb med det.
nästa helg kommer min kusin med familj på besök. Ska bli så roligt för vi träffas inte så ofta. Sen kommer mamma och moster och kusin på onsdag och pappa å Wiveca på fredag. Härligt med lite liv i luckan :-)

Städa städa och städa

Ja ibland känns det som om jag inte gör annat. Med dop och gäster som kommer så blir det såklart lite mera. Men det är faktiskt skönt för då får man saker gjorda som man annars bara skiter på. Ja å inte är jag så värst smart när man ställer sig för att slipa bordet mitt i allt. Ja nu måste det fullföljas för att sedan vitlaseras. Sedan är det ju 6 stolar med. Lär ju ta sin lilla tid.
Men i morse så gick jag en härlig power walk runda med Linda och emily. Var skönt även om inte Melony va med på noterna. Snälle Peter passade de stora. Men imorn får dom följa med på sina cyklar :-)

Det börjar ta sig två rum nästan klar för ...

img_5960 (MMS)

Det börjar ta sig två rum nästan klar för gäster. Ett av rummen har en provisorisk dörr :-)


SMS-inlägg

img_1724 (MMS)


Lika stark som sina syskon

img_2918 (MMS)

Lika stark som sina syskon


Trevlig lördag

Igår hade vi en trevlig kväll hemma hos Linda och Peter. Fullt hus kan man säga för ja tro vi räknade till 8 vuxna och 14 barn. Tur att peter byggt sånt fint trädäck. En efter en slocknade barnen men Kevin kämpade sig uppe till kl två.. Men inte va han nå tröttare för det i morse. En tidig kväll vankas för barnen idag.
Jag tog en promenad till maxi å så skönt det va att komma ut och röra på sig. Men så syndade jag och vi åt hemmagjord pizza och coka cola. Ja igår åt jag föresten ett hamburgebröd och drack två cider.
Dopet och gäster närmar sig med stormsteg så jag känner att det är dags att lägga i en högre växel om jag ska hinna allt. Kanske ska kolla om dopklänningen passar lilla damen. Ingen risk att den är för lite utan snarare alldeles för stor.

Idag fyllde vårt charmtroll Melvin 2 år

Och det firades lite lätt av familjen. Paket och tårta fick han. Svårt att förstå att det redan gått 2 år sedan han föddes. Melvin är ett charmtroll utan dess like. Men har en vilja av stål på både gott och ont. Han älskar att leka med sina syskon. Han har även magont till sin två års dag börjat bli blöjfri. Melvin vi älskar dig

Grattis Melvin 2år

img_1068 (MMS)

Grattis Melvin 2år


Badat barn på löpande band

Tre barn i badkaret en bebis på filt på golvet. Sköljer barn nr 1, nr 2 nr 3 schamponerar barn nr 1,nr 2 nr 3, sköljer barn nr 1, nr 2, och nr 3. Balsam i barn nr etts hår. I med barn nr 4 så ska barn nr 1 hålla barn nr 2 hålla och barn nr 3 hålla lillasyster. Tvättar barn nr 4 sen är det mys i badkaret. Full rulle helt enkelt.
Idag har Melony haft en bär mig hela dagen dag. Trots det har jag hunnit dammsuga soffan, dammtorka tv + tvbänk, tvättat två maskiner, skrubbat badrummet, bakat en till tårta till dopet, och där emellan ammat, matat, suttit badvakt ett antal gånger, limmat lite saker till dopet. När ska ja hinna pressa in träning där emellan ???
Imorgon blir lille Melvin 2 år så det blir lite tårt bakning men det gör vi i morn :-)

Lillasyster Melony är väldigt lik sin stor...

img_3887 (MMS)

Lillasyster Melony är väldigt lik sin storasyster   Molly


God morgon säger Melvin å melony

img_0053 (MMS)

God morgon säger Melvin å melony


Melony skrek och jag hade gjort ersättning...

img_7132 (MMS)

Melony skrek och jag hade gjort ersättning så Melvin tog saken i egna händer :-) lillasyster blev nöjd


RSS 2.0