Dagens göromål!

Idag har Molly och Melvin varit på dagis och jag har jobbat. Efter dagis gick vi till lekparken en stund. Inte det bästa vädret men det funkade. Melvin frös så mycket på vägen hem att han bara grät och grät.
Har även hunnit med att grundmåla trappen en omgång till. Det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Imorgon blir det den vita färgen och på onsdag den röda färgen. Eftersom Fredrik inte är hemma kan han inte göra något åt saken ha ha.
Men denna gången blev det riktigt bra så jag får nog säga att det är hans bror som gjort det :-)
Jag passade även på att köpa plugg eller vad det heter som man ska ha till gipsväggar. Men vad i tusan då måste jag ha en borrmaskin och våran är ute på vift någon stans hos svärmor tror jag.
Så jag får väl kila över till vår käre granne och kolla om jag kan låna deras. Så Linda om det knacka på dörren så vill vi bara låna borren :-))))
Hmm vad har jag mera gjort idag. Jo blekt håret nu igen så nu är det blont, ljus guldblond. Jag kan ju aldrig bestämma mig och verkar få något ryck i början av varje graviditet och vill byta hårfärg. Sedan när jag ska ha tillbaka min blonda färg är det ett H-vete. Efter en rad olika färger så trivs jag bäst i blont hår och långt. Så nu sparar jag ut håret igen.
Läste även att min kära mormor ligger på sjukhuset. inget allvarligt verkar det som. Men vi tänker på er.

En nyklippt melvin.

resize_image_118 (MMS)

En nyklippt melvin.


Jag tävlar om detta fina paket hos Linda

Jag tävlar om Babyprodukter från Libero hos Linda

Ingen sovmorgon

Näpp varför ska barnen vara trötta när det är skola/dagis men på helgen då vi kan sova lääänge ja då går man upp med tuppen. Är det för att vi ska hinna med så mycket som möjligt under dagen???
Idag har vi passat på att göra sådant som jag inte kan göra då jag inte har bilen. Tex pantat flaskor, vilket många andra oxå hade kommit på så kön va lång och maskinerna blev fulla snabbt.
Sedan va det dags för lite handling som lördagsgodis och en ny tandborste till Molly. Köpte även ett smyckes skrin till Molly och hon handlade lite smink för sina egna pengar.
Tro vad morgondagen har att  bjuda på.
Allt hade gått bra för Kevin och Fredrik med bussresan och dom är framme i Livigno nu. Idag skulle de fixa allt praktiskt och vila så imorgon blir det skidåkning för deras del.
Vi kanske tar en tur till Ikea eller inte. Vi får se.

En hel hög livigno mössor jag stickat

resize_image_942 (MMS)

En hel hög livigno mössor jag stickat


Magen vecka 24-25 beroende på vem man räkn...

resize_image_916 (MMS)

Magen vecka 24-25 beroende på vem man räknar efter + 10 kg


Den 3:e Juli

Åker vi till

Byala Beach Resort

Tvårumslägenheter för 2-4 personer. Trerumslägenheter för 4-6 personer. Fyrarumslägeheter för 6-8 personer.

Fräscht hotell av hög standard och med lugn atmosfär. Stort poolområde med separat barnpool samt gratis solstolar och parasoller. Poolbar. Restaurang och flera barer. Room service på dagtid. Internet mot avgift. Spelrum där spelen är mot avgift. Barnklubb i hotellets regi med engelsk- och rysktalande personal. Lekplats. Cykeluthyrning. Livsmedelsaffär. Spa med olika behandlingar, jacuzzi, bastu och ett fint fitnesscenter mot avgift. En sluttande stig leder ner till stranden, rekommenderas inte för personer med rörelsehinder. Bussar går till både Obzor och Sunny Beach från Byala centrum. Lokal trafik.

 

Rummen

 

Fina lägenheter med ett eller flera separata sovrum. Kombinerat minikök och vardagsrum med kokplattor, kylskåp och enkel köksutrustning. Telefon och satellit-TV. Gratis luftkonditionering. Deponering mot avgift. Hårtork. Bad/dusch och wc. Rymliga balkonger med havsutsikt eller begränsad havsutsikt. Städning 7 ggr/vecka.

 

Måltider

 

All Inclusive.

 


 

- Frukost, kl. 7.30-11.30.

- Lunch, kl. 12.00-14.00.

- Middag, kl. 18.00-21.00.

- Smörgåsar, frukt, bakverk, kaffe och te, kl. 15.00-17.00

- Obegränsat med förfriskningar, läsk, öl, vin och lokala drinkar, kl. 9.00-23.00.

Observera att ändringar kan förekomma. Som identifikation är det obligatoriskt att bära hotellets armband.

Resan är bokad och ska bara betalas nu.



Sitter och kollar resor

Vill så gärna åka utomlands. Men det måste bli när nästa plutt kommit. Och gärna innan Melvin hunnit fylla två. Alltså blir det i Juli om vi ska kunna åka. Har hittat en resa till Bulgarien för 22000 all inklusive en vecka och det är för hela familjen. Inte så himla dyrt. Men med tanke på vad som måste investeras nu när nästa kommer blir det en hel del pengar.
Så Mamma (mormor) skulle du vilja följa med oss till Bulgarien i juli om du kan få ledigt någon gång?? En nackdel du måste betala själv :-)
Annars så måste det ju bara ut pengar för en ny bil, barnvagn, ett kök, tvättstuga mm. Men fortfarande så skulle det vara så himla skönt att åka iväg hela familjen.

Detta är melvins hand å fot när han va beb...

resize_image_852 (MMS)

Detta är melvins hand å fot när han va bebis. Gjorda av kaj grönberg, som även gjort rumpnissarna i ronja rövardotter


Säljer kläder i stl 50-74

Behöver göra plats åt lillasyster som kommer i Maj. Så därför säljer jag ett stort paket med POJK kläder i storlekarna 50-74. Det är allt som en bebis kan tänkas behövas. Ca 3 stora kartonger med kläder. Pojkarna är födda sep 04 och aug 09 så en del är nytt och en del lite äldre. 1000:- för allt.
Känner du någon med en liten pojke på väg eller väntar själv en pojke hör gärna av er med en kommentar med mail adress.

Melvin snodde kevins kexchoklad. Kevin för...

resize_image_666 (MMS)

Melvin snodde kevins kexchoklad. Kevin för dålig för att orka bry sig. Vilken lycka för en ettåring


Kevin sjuk

Så var barn nummer tre sjuk oxå. Kevin har haft närmare 40 graders feber inatt trots alvedon. Första dagen hemma från skolan. Han hade lite funderingar om hur skolan kunde veta att han är sjuk.
Nu hoppas vi bara att han hinner bli pigg tills de åker till Livigno på fredag. Men kollar vi hur lång tid det tagit för Molly och Melvin att bli frisk så har det gått 4:a dagar.
Med tre sjuka barn så kan man väl inte undvika att bli sjuk själv. Jag känner mig bara sämre och sämre så det är bara en tidsfråga innan jag ligger däckad. Hoppas inte.
Men jag kan ju säga det att hosta och att vara gravid är ingen bra kombo.
Annars har helgen varit lugn. Kevin hade hockeyträning i lördags. Först ville han inte gå dit men givetvis hade han jätteroligt när han kom dit. Igår va vi på Härliga hem för att kolla lite lampor men hittade inte så speciellt mycket. Får bli en tur till Ikea när jag piggnat till.

Varför varför därför därför

Idag kunde Melvin vara på dagis och Molly fick vila i lugn och ro. Med stora tjejen hemma så har jag även kunnat jobba undan lite.
Lilla tjejen i magen lever rövare mest hela tiden. hickar en massa och sparkar.
Jag tror såhär att vissa barn aldrig kommer ur varför åldern. Kevin började vid två år och har inte slutat än. Det är frågor om varför precis hela tiden. Medan Molly å andra sidan aldrig har varit i någon varför period. Fast det kan ju bero på att Kevin frågat allt redan. Ska bli roligt att se hur Melvin blir en frågare eller en som inte frågar alls.
Så min slutsats är att det är barnets personlighet och inte någon period de är inne i.
Med bara den ena av de tre hemma så har jag städat lite. Fast det stökades ner igen när de kom hem från dagis och skola.
Ikväll blir det lets dance.

Sjuka barn - trött mamma

Idag är de vab för två barn. hade varit bra om man kunnat plocka ut Vab gånger 2. Melvin är mycket piggare men fick vara hemma ändå. Vi får se hur det blir för Melvins del i morgon.
Den lilla busungen har inte velat sova på hela dagen och så somnar han nu klockan halv fyra. Hur bra är det i
egentligen för natt sömnen.
Molly sover oxå men hon har ju feber, äter inte ens glass och då är det illa när det gäller glass slukerskan nr 1.
känns verkligen som om jag börjar bli sliten efter en vecka med minimal sömn och en melvin på armen de senaste dagarna.Sömnen klarar jag mig med lite men det är under förutsättningarna att jag får lite egen tid på kvällen.
Idag har det varit riktigt härligt väder med strålande sol. En försmak av våren.

Jag tävlar om en almanacka hos Millah

Jag tävlar hos Millah om en egen designad almanacka från tryckdig.se

Tävlingen avslutas 20 Januari ♣ Lycka till!


Tävlar om ett kit från cliniderm

4 kit från CLINIDERM lottas ut hos Niiinis!

Tävlingen pågår t.o.m 20/1 - 2011


Så va Molly sjuk

Ja tog tempen på henne när vi kom hem från dagis för hon verkade lite matt. Och mycket riktigt hon hade 39 grader som sedan steg till 40 grader. Verkar som om det blir skiftbyte på dagis. Melvin är piggare så om det håller i sig hela natten får han gå till dagis imorn och Molly får vara hemma.
Vi får se. Tycker att jag känner mig lite hängig själv men jag har ju inte sovit på flera nätter nu.
Angående namn på lilltjejen så har vi
1 röst på Minnah
1 röst på My
Och jag har ett namn som inte börjar på M och det är Vilda.
Igår gick jag in på svenska namn och såg att Malva mitt favoritnamn låg på 3:e plats. lite roligt.
Idag fick kevin känna bebisen sparka. Han är den första förutom mig som har känt lillas sparkar.
Vi satt även och tittade på kort hela eftermiddagen. Tänk att det är så roligt att titta på sig själv som liten.

Frågade kevin å molly om de viste vilka de...

resize_image_250 (MMS)

Frågade kevin å molly om de viste vilka detta är. Mamma och melvin svarade dom. Men det är faktiskt jag och min mamma


VAB

Idag fick jag vara hemma med Melvin som hostat hela natten och varit varm som en kamin. Han va dock väldigt pigg när han vaknade i morse men jag valde att ha honom hemma och det va tur för han har bara blivit sämre under dagen. Liten och ynklig är han nu.
Får nog bli hemma med honom i morgon oxå. Fem nätter med minimal sömn. Men så pratade jag med mamma idag och hon kom ihåg att jag har varit så med alla barnen när jag varit gravid. Omöjligt att sova under graviditeten och sover kanonbra när bebisen kommit.
Trots en sjukling fick jag lämna de andra två på dagis och skola. Sedan fick det bli en tur till Maxi för alla blöjor va slut. Hem igen och lämnade en maskin till en av våra säljare. Sen var det dags att hämta Kevin men han följde med en kompis hem, så det va bara att traska hem själv igen. Molly hade kyrkis idag, kl 15,30 skulle hon hämtas och då gick hon hem till Amanda så jag och Melvin fick åter igen gå hem själva.
Så gissa om jag har ont i mina fogar nu. Därför får matlistan göras om lite och dagens middag får bli kebab från pizzerian.
Ja så kan det vara ibland. lika bra att passa på nu för sen när bebisen kommit är det slut på sötebrödsdagarna.

Tävlar om en alfonsfilt

Tävling hos Sophie i samarbete med dobidobi.se. Tävla om denna underbara Alfons fleecefilt.

Pågår fram till den 20janLycka till!


Bozz Allround

Hittade den här vagnen och undrar om någon vet något om den. Bra pris och verkar bra
105386_1.jpg

Jag är med och tävlar om en torky

ag är med och tävlar om en Torky on the goJosefines blogg

Tävlingen avslutas 17/1 kl 18.00


Jäääsp

Ännu en natt med minimal sömn. Typiskt när man är ensam hemma med barnen så börjar någon klocka pipa mitt i natten. Gissa om jag for upp ur sängen som ett skott. Med min livliga fantasi han jag tänka ut tusen saker som det kunde vara.
Visade sig dock att det va en telefon som hade dåligt med batteri. Tro jag iallafall för det blev tyst när jag satte den på laddning.
Vi va väldigt trötta allihopa i morse. ja fick väcka alla tre barnen och det brukar i princip aldrig hända.
Kevin kom och frågade varför pappa inte kommit upp. Men han är ju fortfarande i Finland. Jaha det hade jag glömt svarade Kevin.
I morse va det +5 grader och ännu minder snö ute. När jag gick ut för att slänga en bajsblöja va det några fåglar som kvittrade så på en gång kom vårkänslorna.

Jag tävlar om lite garn

För att fira att Bland nystan & papper haft över 10.000 besökare och att bloggen faktiskt också snart fyller ett år lottar hon ut lite garn. Två nystan Drops Delight, färg 13, röd, organge, grå. Fyra nystan Drops Lin, färg 102, vit.

Bloggen föddes den 18/1 så det blir helt enkelt sista dagen att anmäla sitt intresse.


jag tävlar om en fin almanacka



jag tävlar hos CARINAS VRÅ, om en almanacka från Personligalmanacka.se
Vinnaren dras den 18/1.

jag tävlar om denna fina mössa

tävla hos JOANNA om denna mössa i valfri storlek från IQ design!

En vinnare dras den 17 januari


Bråkiga barn

I helgen har vi inte gjort så mycket eftersom det varit så himla tråkigt väder. regn regn regn. Kan det inte bli vår snart.
Kevin och Molly är extremt bråkiga med varandra idag. Dom kan verkligen inte låta bli varandra.  Kevin är så känslig just nu: Melvin får gärna krama honom men Molly får knappt titta åt Kevins håll. Molly gör allt för att få en kram eller puss av Kevin.
Fredrik har åkt till Stockholm idag och ska åka med båten över till Finland. En snabb visit blir det. För han kommer hem imorgon igen.
Den 29:e ska Fredrik och Kevin åka till Livigno på skidsemester. Jag blir hemma med Molly och Melvin. Ett tag va jag sugen att ta en sista minuten resa till värmen men vi hoppar över det denna gången. Sedan när dom kommer hem så hinner Fredrik vara hemma i 4:a dagar för att sen ta flyget till Lanzarote tro jag att det va.
Jag och Linda tog en tur till Maxi och skopunkten idag. Linda skulle byta ett par skor till Amanda och ja va tvungen att handla lite.

Mumsar på hemmbakta semlor. Gott men inte ...

resize_image_-29 (MMS)

Mumsar på hemmbakta semlor. Gott men inte bra för figuren


Såhär ser det ut i hyllinge idag. Regn hel...

resize_image_-42 (MMS)

Såhär ser det ut i hyllinge idag. Regn hela natten å plus 5 idag


Seeegt

Gud vilken seg dag. Känns som om tiden sniglar sig fram och jag är trött. Vet inte heller vad vi ska hitta på efter hämtning. Hem och städa kanske. Behövs verkligen.
Ikväll är det let´s dance tro vem som blir den första till att lämna programmet.
Är det något mera spännande på Tv ikväll eller är det som vanligt att bara skit visas på helgerna.
Snart drar ju Solsidan igång igen och det ska bli riktigt roligt att se vad dom hittar på för kul.
Skulle oxå behövt boka ny tid till barnmorskan men det får jag ta nästa vecka.

Rörig natt

Inatt eller rättare sagt i går kväll kom det snö igen. Det va bra för med all isen som ligger över allt håller man ju på att halka ihjäl sig.
Igår så bakade jag semlor och birkabullar. Mmmmm gott blev det. Molly hjälpte till att rulla bullarna så en del ser ju lite lustiga ut, men vad gör det huvudsaken är att det går att äta.
Förstår inte varför jag inte kan sova på nätterna. Ska det fortsätta såhär så får jag flytta ner. Inte roligt med allt springande i tappen. Men jag får ju motion iallafall :-)

Jag är en Buzzador

Bli en Buzzador

En Buzzador...

  • är en nyfiken person
  • gillar att vara först ut att prova nya produkter och tjänster
  • är en social person med ett stort socialt nätverk
  • gillar att diskutera med sina vänner


Vad gör en Buzzador?

  • får inbjudningar till kampanjer för produkter eller tjänster
  • läser information och anmäler sig på webben
  • tar emot kampanjpaket
  • provar själv
  • diskuterar med sina vänner, sprider kunskap och delar (oftast) ut varuprover dvs. Buzzar
  • rapporterar efter sina buzzningar genom att skicka blixtrapporter samt bilder
  • rapporterar på webben in sina erfarenheter av kampanjen och produkterna.
  • Många Buzzadorer sprider också budskapen via sin blogg, på forum, twitter, facebook, myspace och andra kanaler.

Varför blir man en Buzzador?

  • man gillar att prova nya produkter och tjänster
  • man tycker om att diskutera med sina vänner
  • man vill påverka utvecklingen av nya produkter


Många Buzzadorer är bloggare och Buzzadorer och Bloggare har till 
stor del samma drivkrafter.


Vill du också bli en Buzzador?


Namnförslag

Just nu finns dessa namn på tapeten
Nelli
Ronja
My
Minnah
Kommer säkert flera namn innan det är dags

Gud vad trött jag va imorse

Ingen av barnen som hållit mig vaken inatt utan bara jag själv. Hur idiotiskt är det egentligen!!!
Får springa på toaletten ca 20 gånger i timmen känns det som. Sedan larmade telefonen att den va urladdad så då va det bara ner och leta efter en laddare. Precis somnat då vaknar Melvin. Tröööööttttt är vad jag är nu.
Tog mig en snabb promenad till maxi igår för att inhandla det jag glömde i förrgår. Och fogarna gjorde sig verkligen påminda.
Hmmm så mycket reklam jag gör för Maxi på denna sida borde jag få handla mat gratis :-)
Vi åt den första semlan i förrgår oxå mmmmm va gott det va.

Jag tävlar om rengöringsprodukter

Jag tävlar hos Millah om ett paket med skönhetsprodukter från Eilas.se"

Denna skulle gjort sig fin i vårt sovrum

Jag tävlar hos Millah om en jätte fin tavla från Gallerioutlet.se"

Jag tävlar om dessa otroligt söta strumpbyxorna

"Jag tävlar om ett par strumpbyxor från DobiDobi.se hos LifeofJohanna,

var med du också!"


Urs inatt

Va det ingen bra natt för Melvin. Ja vet inte va det va som bekymrade det lilla hjärtat. Men något var det som gjorde att han skrek till och från hela natten.
Som om det inte va nog så kom foglossningen som ett brev på posten idag. Men det kan ju vara för att jag gick och spände mig igår när det va så himla halt ute.
Fick gå en sväng på maxi och handla frukt men med barnen med så kan man ju inte räkna det som motion precis. Frågan är ju om mina fogar håller 10 veckors zumba.

ETT TVÅ TRE

Idag var det verkligen vardag igen. Alla tre barnen skulle upp för skola och dagis.
Kevins första kommentar va: Va ska vi gå till skolan nu det är ju mörkt ute fortfarande.
Det gick även bra att lämna Molly och Melvin även fast det va så länge sedan de va där.  Så nu är det bara för mig att sätta igång och jobba lite tills det är dags för hämtning igen.

I söndags sprängdes kaffemaskinen

i luften.
Jag skulle göra mig en god latte till frukosten. Där stod jag i godan ro och skummade mjölken och som en blixt från ovan flög kaffemaskinen i luften. Fick ett sår på handen men annars va det igen som skadade sig.
Frågan är nu om det är någon ide att kontakta försäkringsbolaget.
Så nu får jag nöja mig med vanligt kaffe, börjar att smaka bättre nu med kaffe men är fortfarande inte sugen på det som jag brukar vara i tillståndet ogravid.
Snart ska jag börja träna zumba och som tur är har jag inte fått någon foglossning än men jag har ingen kondis.Så vi får se hur det löser sig.

nu börjar vardagen

Idag va det dags för Kevin att gå till skolan och för första gången fick vi väcka honom. Molly och Melvin är hemma idag för det är stängt på dagis. Just nu håller Molly på att gömma Melvin under kuddar och han är fullt med på leken.
I helgen har jag plockt bort alla julsaker förutom gardiner och adventsstakarna.
Jag ska beställa nya gardiner så innan dess byter jag inte.

Melvin hittade popcorn påsen. Och smög in ...

resize_image_-61 (MMS)

Melvin hittade popcorn påsen. Och smög in på toaletten för att äta :-)


Då var vi hemma igen då

Det verkade verkligen som om vi åkte rätt dag och med rätt tåg. Har hört att det kommit ca 1 meter snö i norrland sedan igår.
Igår var det enda som va försenat bussen. han fick stanna flera gånger för att slå av snö från vindrutan. Läskigt med så lite sikt. som tur va så väntade tåget på oss i tre minuter, med andan i halsen och en puls på 300 minst kom vi in i tåget. Kan säga att de inte va något fel på värmen på¨tågen iallafall.
sedan kom vi till gåvle och försökte att hitta något matställe som va öppet. Tacka gud för att pizzerior finns för allt annat va stängt. Å tågen gick verkligen som på räls för i exakt utsatt tid kom vårat nattåg.
ingen skön upplevelse att sova på tåg men Kevin sov å Melvin sov. Fredrik å Molly sov om vart annat å jag sov inget alls.
Tack pappa,wiveca å Mormor för allt. Barnen hälsar till alla

Nu är vi i uppsala och börjar komma oss i...

resize_image_-86 (MMS)

Nu är vi i uppsala och börjar komma oss i ordning i sovvagnen. Nervösa barn


Är i gävle och väntar in nattåget

resize_image_-86 (MMS)

Är i gävle och väntar in nattåget


Nu är vi på tåget till gävle. Bussen va se...

resize_image_-87 (MMS)

Nu är vi på tåget till gävle. Bussen va sen så vi fick springa. Molly passar på att äta mormor wivecas goda bullar


Då va i en bit på väg. Bussen tar sig fram...

resize_image_-88 (MMS)

Då va i en bit på väg. Bussen tar sig fram trots 1 dm snö på vissa ställen av vägen


Snart dags för hemfärd

Imorgon är det dags att bege sig hem igen. Tråkigt men sant. Tror barnen längtar efter sina leksaker, säger dom iallafall. Lagomt när de tröttnat på sina leksaker kommer 2 paket med posten och det blir som julafton nr två. Dvs alla julklapparna som kommer. Ikväll ska vi till mamma och äta, plus att hon får träffa barnen en sista gång innan vi åker.

Skoteråkning

Vad har vi hittat på sedan sist. Firat nyår såklart. Jättetrevligt hade vi och maten va god. När kloclan va halv tolv va det dags att ta promenaden ner till hamnen för att kolla på fyrverkerier. Melvin som hade varit vaken hela kvällen utan ett minsta gnäll somnade på två minuter i vagnen. Kevin och Molly gick hela vägen ner och hela vägen upp igen. Sedan va båda två vakna till halv två då det va dags att åka hem igen.

Igår åkte vi till Långsele där min farmor bodde när hon levde. Världens mysigaste ställe. Barnen åkte skoter och pula. Sedan grillade vi korv och bullar.
Idag är Fredrik, Kevin, Molly, Morfar och Elin i slalombacken. Melvin sover så jag har en lugn stund för mig själv just nu. Borde igentligen passa på att vila.

Fick ett svar på mitt inlägg om att det inte finns något bad i skåne. Och det är klart att det finns det. Ugglebadet men då måste man åka bil i ca 45 minuter och det finns en rutchkana och en basäng = barnen less efter en timma. Sedan finns det i halmstad, men även där måste du köra bil i ca 45 minuter. Här i ö-vik åkter vi bil i fem minuter till ett äventyrsbad med 3 vattenrutchkaner varav en är med dynor, 1 vildfors ett fritt fall, 2 bubbelpoller en del utomhus även vintertid, lilla söderhavet för det minsta, en del till för de som är ca 2 år. en varmbassäng en vanlig motionsbassäng och en del med relaxavdelning. Allt detta inom fem minuter.

Gott nytt år

resize_image_-13 (MMS)

Gott nytt år


RSS 2.0