Melvin har ont

Melvin har mystiskt ont i sitt lilla ben. Han har vad jag vet inte gjort något. Men han kan inte gå på sitt ben idag. När han provar så kan han knapt stödja på det. Så vi har haft en krypandes Melvin idag. Nu sover han så vi får se hur det går när han vaknar. Han kan ju ha sträckt sig el gjort nåt annat jag inte sett.

Känslig

En känslig kille här hemma. Jag fixar det mesta med barnen men när Kevin legat i sängen över en kvart och gråtit över att han saknar pappa. Trots att jag säger att pappa kommer i natt och det va ju bara några timmar sedan du va med pappa. Men han slutar inte så han får helt enkelt ringa pappa och höra hans röst. Nu har han lugnat ner sig och sover.
inte fick jag på poolskyddet heller så hoppas jag att inte poolen svämmar över. Blöt blev jag iallafall.
Nä nu få det vara natt

Melvin snart 2 år sitter gärna i Melonys b...

img_4959 (MMS)

Melvin snart 2 år sitter gärna i Melonys babysitter :-)


Festivalen

Potträningen går frammåt. Idag sa han att han va kissig och vi sprang in på toaletten för att kissa på pottan. Vist kom det kiss :-) han är så duktig lille Melvin.
Igår va vi ner en sväng på festivalen, men att gå och trängas med en massa folk det är inte roligt. Men barnen tyckte det va kul. Kevin hoppade på en studsmatta och åkte nån uppblåsbar rutchkana, molly något tåg och rutchkana och Melvin åkte en liten karusell. Vi köpte lite godisremmar och åt mat. Sen va vi less. Melvin som inte hade sovit något somnade på vägen hem och va väldigt svårväckt.

Potträning

♥ Melvin ♥
Melvin håller ju som jag skrev tidigare på att sluta med blöjan. Han tar av sig blöjan titt som tätt så vi vet ju inte om den är kiss i eller ren. På pottan har han bara suttit i några sekunder. Men så ikväll sprang vi fram och tillbaka in på toaletten. Och det gav resultat för tillslut kissade han på pottan. Jippi!! Kan säga att stoltare kille får man leta efter.
Det funkar oxå jättebra för han att sova i en vanlig säng, både på natten och på dagen.
♥ Kevin ♥
Kevin fick följa med sin kompis ner på festivalen. Han införskaffade några pokemonkort. Han fick två askar för 100 kronor och det tyckte han va jättebilligt :-)
♥ Molly ♥
Molly hon har spenderat hela dagen hemma hos Amanda och saga. Hon va inte hungrig men när Linda bjöd på macir åt hon tre stycken. Tro hungern kommer och går beroende vad man bjuder på :-)
♥ Melony ♥
Så har vi Melony vad har hon gjort idag. Hängt med i bärselen där hon sover bäst. Glad jag har lätta barn :-) hon har bajsa ner hela mig :-)
♥ god natt ♥
nu ska jag hoppa i säng för ägo kocken känns väldigt tunga

Stolt storebror till sina små syskon

img_3895 (MMS)

Stolt storebror till sina små syskon


Mina prinsessor

img_6681 (MMS)

Mina prinsessor


Syskonkärlek

img_3174 (MMS)

Syskonkärlek


Min lilla solstråle

img_3578 (MMS)

Min lilla solstråle


Svettigt värre

Hur kommer det sig att ett litet projekt alltid slutar med att möblera om hela huset typ ???
Detta skulle göras
♥ ställa i ordning ett gästrum ♥
slutade med full rotation på sängar. Mevlin fick mollys säng (Kevins gamla) Molly fick en säng som jag tänkt göra till soffa Melony fick spjälsängen. Nu hoppas jag bara att Melvin sover i sin nya säng.
Frågan är bara vart ska jag förvara vagnen som Melony haft som säng. Jag använder ju den fortfarande. Får nog bli i gästrummet jag ställt ordning ♥ snart ♥
Pappa ringde innan och sa att både han och min extra mamma Wiveca kommer. Jätteroligt tycker jag.
Nu ska jag börja med middagen

♥♥♥

♥Kevin, Molly, Melvin, Melony och min älskade man Fredrik ♥

Melvin vill gå utan blöja

Vilket ha resulterat i kiss lite här och var :-)) Han har missförstått et lite för när han blir kissig så tar han på kalsonger och kissar. Kom även nr 2 på golvet. Men han är på g iallafall. Kevin va bjuden av grannen till busfabriken idag, jättesnällt och jag är så tacksam över det. Synd att dom ska flytta en bit längre bort nu när de leker så bra. Men det är ju gångavstånd. Sen så cyklade dom iväg till en annan kompis och han har fortfarande inte kommit hem. Klockan är 20:30.. Så stor han börjar bli min Kevin.
undra om Melvin leker att Molly är hans hund. Han håller ett popcorn framför henne och säger sitt sen säger han upp.
Vi va iväg och handlade innan idag och då hade jag bara tre barn med mig men Melvin är i den härliga åldern att han inte vill sitta still i kundvagnen. Sätter man ner han är det räcerhandling och det funkade liksom inte idag. Men som tur är bjuder maxi på bananer och det sysselsätter ett tag iallafall. Imorgon blir det shopping med barnvagn så jag kan spänna fast vilddjuret :-))))

Melvin jobbar med datorn. Gav upp för dom ...

img_7083 (MMS)

Melvin jobbar med datorn. Gav upp för dom pratar finska


Tassimo

Jag måste passa på att buzza min tassimo. Den är hur smidig som helst. Det går fort och den gör gott kaffe. Vi hade gäster igår och det är ju jätte smidigt när alla kan välja sin favorit av det man har hemma. Jag gillar latte, barnen gillar marabos varma choklad.

Söndag med mys

Det är roligt att se att det är så många som stödjer Norge eller rättare sagt de norska familjerna. Ett fruktansvärt sätt att mista en anhörig på och jag kan tänka mig rädslan som fanns bland ungdomarna. Hur ska de överlevande hitta ett sätt att gå vidare. Jag önskar dom all styrka till att orka leva vidare. Men så kan jag inte sluta tänka på familjerna i de länder som lever med sånt dagligen. Vart är stödet till dom?? Vart är deras flaggor ?? Är det för att Norge ligger så nära oss som vi känner mera. Så hur har vår dag varit då! Jo Kevin gick hem till en kompis vid tio och kom hem 19.30. Resten av familjen körde till stan för att släppa av Fredrik vid båtarna. Han skulle ta flyget till Finland. Han har kommit fram nu. När vi kom tillbaka gick Molly över till Amanda och Melvin fick sova. Melony somnade i bärselen medan jag började baka bullar. Nu sitter jag och Melony i soffan och myser.

Blev inge brännboll

Igår skulle vi ha spelat brännboll men vädergudarna va inte med oss. Samt att HIF mötte Malmö så många droppade av pga det. Vet ej hur det gick för HIF. Men vi trotsade vädret och grillade. Lika gott som vanligt. Och godare blir det när man har trevligt sällskap. Vi va sammanlagt 8 vuxna och 11 barn. Fullt hus kan man säga. Barnen dansade och lekte, ett par små olyckor klarade de av med. Efter middagen badade alla barnen i poolen. Å nej det va inte varmt. Molly va vaken längst och hjälpte mig att plocka undan. Idag åker Fredrik till Finland på möte och blir borta till på tisdag. Det är tur jag är van att vara själv med barnen. Vet dock inte vad vi ska hitta på. Vi hoppas på lite sol så barnen kan bada. Ev kanske min lillebror Pierre kommer och hälsar på oss.

Dagens lyx frukkost grädde jordgubbar och ...

img_1005 (MMS)

Dagens lyx frukkost grädde jordgubbar och lite riven choklad på toppen


En tanke

Sitter och ammar min älskade Melony. Tittar in i hennes ögon och ser bara gott. En vacker liten människa i hjärta och sinne. Tror alla föräldrar ser detta i sina barn. Eller hur!??! Så även mamman till mannen som skakat Norge, så även föräldrarna till alla sorters gärningsmän/kvinnor. Vad gick fel efter vägen.för inte sitter vi och undrar om våra barn ska begå våldsbrott mm nej vi hoppas och önskar det allra bästa för våra barn. Nu har de norska familjerna en lång väg att vandra. Men den längsta har den norska mannens familj, tänk att varje morgon vakna och veta vad deras son gjort.

Med risk för arga kommentarer

Norge sänder er mina tankar. Hur många är ni som tänker på Norge idag??? Hur många är ni som tänkte på Norge för två dagar sedan??? Hur många är ni som tänker på länder, människorna som lever med detta dagligen??? Hur många är det som kommer delta i grupper mot terror mm??? Jag kommer inte att delta i något som är mot terror, mot krig mot saker helt enkelt. Varför ska vi rikta vår uppmärksamhet mot det onda mot det som får oss att må dåligt. Kommer det där emot grupper som är för en värld i fred, för ett bättre samhälle, så kan ni räkna med mitt deltagande.

Jag Melvin och Melony har fredagsmys. Rest...

img_4120 (MMS)

Jag Melvin och Melony har fredagsmys. Resterande av familjen vill nog inte va hemma och mysa med oss :-(


Redan två månader

Igår blev Melony 2månader. Redan tänkte jag när jag insåg det, vart tog den tiden vägen?? Men den här lilla damen tar sin plats i familjen och det känns som hon alltid funnits hos oss. Melvin älskar sin lillasyster och hon pratar gärna med honom. Kevin och Molly håller gärna sin lillasyster och trots att Kevins första tanke när vi berättade att vi skulle ha en bebis till var att jag tänker inte passa den. Nu säger han jag kan passa henne så kan du göra vad han nu vill ha hjälp med. Jag är så tacksam över att ha en sån fantastisk familj.

Dagens frukkost. Grädde med kanel och någr...

img_1322 (MMS)

Dagens frukkost. Grädde med kanel och några jordgubbar till det. Mums


Idag blir Melony 2 månader.

img_6830 (MMS)

Idag blir Melony 2 månader.


Inte bara nackdelar med att ge flaska. Rol...

img_5744 (MMS)

Inte bara nackdelar med att ge flaska. Roligare för syskonen som kan ge mat med :-) så stolt storebror


Urs svårt val

Vet inte om jag ska fortsätta som vi gör med amningen eller om jag ska överge det helt. Det är ju bra att kunna ge tröst när som helst men samtidigt jobbigt när hon blir arg för att bröstmjölken inte räcker till. Vi fortsätter som vi gör ett tag till så får Melony avgöra. Idag har Kevin haft tre kompisar här Molly en kompis och de har badat om vart annat. Sen följde Kevin med en kompis hem och Molly gick hem till Vega. Så då blev det lugnt här igen. Linda och Peter hade köpt en ny kaffe maskin så vi va över och provade den. Vi har en tassimo som jag är jättenöjd med dom hade köpt dolce gusto. Men jag måste säga att jag föredrar våran än så länge.

Ibland är hon mer blond och ibland svarthå...

img_9416 (MMS)

Ibland är hon mer blond och ibland svarthårig. Konstigt


Gott med fingrar.

img_1815 (MMS)

Gott med fingrar.


Härliga måndag

Nu jäklar röjs det för fullt här. Legobitarna flyger över golvet. Bara mina barn som leker. Vi vaknade vid nio idag ja jag vet vilken lyx va. Jag är så tacksam. Barnen sprang över till Amanda och då ville Melvin följa med. Mig gå manda med sa han. Så jag tog med Melony och Melvin så gick vi hem till Linda. Hon bjöd på gofika ( inte bra för figuren men va fan) och barnen lekte. När vi kom hem la jag Melvin och Melony åt lite ersättning (20 ml) sedan sov hon länge i sin vagn. Lagade sen lunch till oss. Kevin och Molly ville bada, även Amanda kom över för att bada. Höll på att sluta riktigt illa då Molly fick för sig att göra något med simringen. Det hände på ett ögonblick huvudet ner och fötterna upp i simringen. Tog ett par sekunder innan hjärnan reagerade på vad som hände. Men allt gick bra? Molly blev rädd men nu förstår dom varför dom inte får bada när ingenvuxen kan kolla dom. Efter det ville dom inte bada mera så dom gick hem till Amanda igen. Men skam den som ger sig för dom va i och badade lite senare. Även Melvin som trots att han skakade tänder ville bada mera. Sen va det dags för middag och jag fick till världens godaste kyckling så ja ska ta och ge er receptet imorn. Känns som Melony ratar bröstet mer och mer är det inte så att det sprutar ut blir hon bara arg. Snyft men jag kämpar på med amningen ett tag till

Alla goda

Alla goda ting är tre sägs det ju men alla goda ting är fyra :-) love My kids. Dom är världen snällaste, som små änglar, gör aldrig något dumt :-) Ha ha vad säger jag är det mina blommor jag pratar om :-) men jag älskar mina barn precis som dom är även om dom ibland kan konsten att gå sin mamma på nerverna.

Bad i poolen. Melvin ville inte gå upp

img_6693 (MMS)

Bad i poolen. Melvin ville inte gå upp


Så sugen på något onyttigt

Attans jag som va så sugen på något onyttigt och så har vi inget hemma. Får nöja mig med en flaska vatten och ett plommon. Märker när jag dricker för lite vatten eftersom jag får ont i huvudet då. Har då kommit på den briljanta iden att ställa i fem flaskor med vatten som ska vara uppdruckna innan jag går och lägger mig. Har funkat bra hitills. Idag bjöd jag över Linda på provsmakning av min kaka och den fick ok även av henne och alla barnen som åt den. Vi har även städat undan lite eller försökt. För hur länge är ett golv nyskurat med barn som springer in och ut stup i kvarten. Skulle verkligen behöva ta övervåningen med men det får bli någon regnig dag. Sedan kom grannen Mats över och vi grillade. När vi ätit klart kom även Linda och peter över. Barnen och Fredrik har badat idag men jag drar mig för att visa mig i min bikini som förmodligen är för liten. Vill ju inte skrämma livet ur grannarna :-) En härlig lördag har vi haft

Mina minsta små troll

img_2433 (MMS)

Mina minsta små troll


Kevin och Molly trotsar vädret och tar för...

img_2260 (MMS)

Kevin och Molly trotsar vädret och tar första badet i poolen


God morgon säger Melony

img_2769 (MMS)

God morgon säger Melony


Bästa storebror

img_8318 (MMS)

Bästa storebror


Poolen uppställd och fylld

img_5456 (MMS)

Poolen uppställd och fylld


Zumba

Igår va det fullt upp tiden bara sprang ifrån oss. Hjälpte Fredrik så gott det gick med poolen. Jag och Melony for iväg och handlare så middag blev varma mackor till barnen och en baguett med rostbiff till mig och gubben. Idag har jag hunnit med att dansa Zumba i en timme svettigt men känns skönt efter. Slänga mig in i duschen för att åka till BVC så lunchen blev några kalla köttbullar. Melony är idag 4115 gr tung 55 cm lång och 36 cm runt om huvet. Läkarbesöket gick bra och hon fick ok stämpel i rumpan. Hem igen och försöka att städa undan lite. Nu ska ja strax slänga Melvin i säng för han har inte sovit middag idag. Poolen ja den är fylld och strax färdig att badas i, nu väntar vi på vädret

Måndag tisdag vilken dag är det

Höll på att skriva måndag och ny vecka men det är ju tisdag. Hmm hänger inte riktigt med i svängarna. Morgonen började med stora projekt, dammsuga och torka soffan, lunch, tvätta två maskiner, sätta in kort i album, hjälpa älsklingen att försöka klura ut instruktionerna till poolen, dammsuga andra soffan, göra middag, stöka undan, bada tre av fyra barn, fyra barn sover nu varav Melony ligger vid bröstet. Det är väl vad jag hunnit med idag. Aj just ja jobbat lite oxå. När vi tittade på allsång på Skansen så blev barnen tokiga och alla utom Melony sprang omkring i mollys klänningar. Melvin ville inte ta av sig så nu sover han med mollys klänning. Positiva besked att min älskade kusins operation gått bra. Imorgon har vi nya projekt

Äh va fan bara att erkänna är ingen superm...

img_8523 (MMS)

Äh va fan bara att erkänna är ingen supermodell som går på catwalken. But i love My self ändå


Pooluppsättningen är påbörjad

img_7371 (MMS)

Pooluppsättningen är påbörjad


Härliga söndag

God kväll!! Ännu en härlig dag avklarad. Melony har haft stort närhetsbehov idag och suttit i bärselen nästan hela dagen. Detta gör ju att allt tar betydligt längre tid. Men allt går bara man vill. Har hunnit med att rensa djungeln på framsidan. Jobbat lite medan Melvin sov, sedan har vi varit på promenad hela eftermiddagen. Massor med smultron till Melvin sen hamburgare och en glass. Mmmm gott som Melvin säger. Han är jättesnäll mot sin lillasyster, försökte ge hon nappen när vi stod i kassan på city gross. Melony va som en liten solstråle när vi kom hem (efter hon fått ersättning) och log åt Melvin hela tiden vilket han tyckte va jätteroligt. Jag saknar Kevin och Molly givetvis min man oxå. Det är tomt när dom inte är hemma. Jag älskar min familj

Mina minsta Trollungarna myser i soffan. M...

img_2403 (MMS)

Mina minsta Trollungarna myser i soffan. Melony är glad även fast Melvin ligger på henne


En härlig eftermiddag/kväll

Dagen började med att Melvin vaknade kl sju. Å nej tänkte jag men efter en vällingflaska somnade han om så vi sov till klockan va halv nio. Upp och fixa kaffe, givetvis i min underbara maskin tassimo. Mmm vilken lyx. Melvin va inte hungrig efter morgonens vällingflaska så jag gjorde mig en smotie. Klockan 11 gick vi över till Linda. Melvin lekte med Elin och Moa medan jag fick en god bulle. Ja Melvin fick två bullar så han va nöjd och glad. Och snällaste Linda fixade lunch till oss med. Korv med bröd är alltid gott. Klockan han bli två innan vi kom hem så det va bara att slänga Melvin i sängen. Men Melony ville inte sova så mitt försök till att jobba gick inte så bra. Jag väckte Melvin kl fyra och tänkte vad ska vi hitta på nu då. Jo vi går till lekparken, men utan sina syskon tycker Melvin inte att det är lika kul. Så vi fortsatte till skogen och till vår lycka hittade vi massor med smultron. Melvin matade munnen full medan jag plockade. Fick väl två själv :-) vi fortsatte runt dammen och tittade på barnen som badade. Tiden springer iväg när man har roligt och vi började bli hungriga. Lämpligt nog va vi precis vid pizzerian så vi delade på en pizza och tittade på bussarna som körde förbi. En glass till Melvin sen fick han bestämma väg hem. Kl halv åtta kom vi hem och avslutade myset med sommarkrysset. Vi hoppas på en lika härlig dag imorgon

Mina minsta Trollungarna myser i soffan. M...

img_2403 (MMS)

Mina minsta Trollungarna myser i soffan. Melony är glad även fast Melvin ligger på henne


Stolt mamma

Min man är med de största barnen på Öland. Och ikväll efter dom hade ätit ville Molly sjunga karaoke. Teddybjörnen Fredriksson sjöng hon. Så otroligt duktig hon är min stora prinsessa. Ska lägga upp klippet så fort jag kommer på hur man gör. Dom är på saxnäs camping. Och nu undrar jag om jag har varit där och campat när vi va på semester som liten. Kan det vara samma dansbana som jag hängde vid som liten där min stora femåring sjunger. Godnatt alla som är vakna Om det är fint väder imorn blir det nog lekparken så Melvin får göra något kul. Kanske en promenix i skogen.

Kikar på storebror Melvin som håller på me...

img_2958 (MMS)

Kikar på storebror Melvin som håller på med några hyss


Melvin på ikea

img_4865 (MMS)

Melvin på ikea


Fredag

Godmorgon alla glada! Idag är en härlig fredag lite sämre väder men ibland är ju det skönt. Jag har börjat att planera inför dopet för även om det känns långt bort så har jag insett att tiden går väldigt fort. Förutom att ta hand om barn och hushåll ska jag försöka att hinna träna. Och efter det så brukar det vara kväll o dags för att lägga sig. Så idag (kanske) ska jag Melvin och Melony ta en tur till Ikea och se om vi hittar några tids sparande saker.

Svettig efter ett zumbapass

img_0329 (MMS)

Svettig efter ett zumbapass


Varmt = pool

Sommarvärmen håller i sig och nästa vecka kommer våran pool. Då får barnen bada oavsett om det regnar :-) Melony är världens snällaste bebis. Hon äter sover och leker i babygymmet. Inte många missnöjda minuter från henne. Och jag har blivit välsingnad med en liten tjej som sover bra på nätterna. Jag är tacksam för all sömn jag får. Imorgon ska hon på första läkarbesöket och den vanliga väjningen och mätningen. Nu är kyrkan bokad, inbjudan beställt, lokal fixad, dopklänning klar. Till helgen åker Fredrik, kevin och Molly till Öland på en liten semester så jag tro vi ska ta en tur till Ikea då. Fredrik har även påbörjat målning av fönster. Grundfärgen är jättefin men vanliga färgen är lite för mörk. Ny ska jag hänga tvätt och laga mat innan kvällen är förbi.

Melony håller flaskan själv

img_9369 (MMS)

Melony håller flaskan själv


Sötnos

img_9531 (MMS)

Sötnos


Lite trångt i banygymet

img_2614 (MMS)

Lite trångt i banygymet


Detta roar jag mig medan Metallica spelar ...

img_6414 (MMS)

Detta roar jag mig medan Metallica spelar på tvn. Inbakade flätor.


Phu

Ok att 60000 tycker om den här musiken men det är alltså ingen avkopplande söndagsavslappningsmusik. Hoppas dom slutar sända det innan mitt huvud sprängs snart. Söndagen har varit bra tills min man slog på tvåan. Jag och Melvin har städat mollys rum och sorterat allt. Så nu hoppas jag att hon håller det fint där. Det har varit strålande sol och svettigt idag. Trots att jag väntade till halv åtta med att träna Zumba rann svetten från mig. Då tränade jag ändå bara i 20 minuter. Nu ska snart alla mina älsklingar i säng.

Melvin älskar att vara med på kort

img_6359 (MMS)

Melvin älskar att vara med på kort


Sex veckor och nu är jag med mycket mera. ...

img_6761 (MMS)

Sex veckor och nu är jag med mycket mera. Ler och pratar.


Ett glas gott kaffe från tassimo maskinen....

img_7990 (MMS)

Ett glas gott kaffe från tassimo maskinen. Melvin och Melony sover och jag funderar på vad jag ska hitta på!


En konstig lördag

Ja eller konstigt väder. Lite kyligt i morse för att sedan bli 29 grader och tryckande hett som sedan avslutas med ett skyfall utan dess like. Vad har vi gjort under denna konstiga lördag. Jo jag tog Molly och Melony till väla för att handla saker till dopinbjudag, men det va så mycket folk att jag inte fick någon insperasion alls. Sedan skulle vi ha en bok "boken om mig" till Melony. Hittade ingen sån heller. Suck. Så vi körde hem med lite fika till oss och grabbarna. Till middag blev det grillat och grannarna Linda, Peter, Moa, Elin och Mats kom över. Imorgon ska Fredrik ut på äventyr med Kevin och Molly medan jag är hemma med Melvin och Melony. Ska då försöka att hinna träna och beställa dopkort. Over and out!!!

Melvin är minernas mästare. Här är en av m...

img_7877 (MMS)

Melvin är minernas mästare. Här är en av många


Juli

Då har vi alltså gått in i Juli månad och jag tyckte det va nyss första Maj och jag väntade in Melony. Idag har Molly haft sina örhängen i 6 veckor så idag är det dags att köpa nya. Spännande. Det innebär även att imorgon så blir Melony 6 veckor. Igår va vi iväg till kyrkan för dom hade ordnat att barnen fick köra bilbana. Inte någon liten utan en större. Kevin tyckte det va riktigt roligt medan Molly inte ens ville pröva. Melvin åt korv och Melony ammade. Fanns alltså något att göra för alla. Prästen ringde igår och nu är tiden till kyrkan bokad. Så jag ska bara knåpa ihop dopkorten först sen kommer inbjudan att skickas ut.

RSS 2.0