Evighetsgöra. Virkar ett överkast i mormor...

img_9369 (MMS)

Evighetsgöra. Virkar ett överkast i mormorsrutor till Molly. Kevin å Melvin ska få ett med


Så trött idag

Vart har all energi tagit vägen. Jag letar febrilt efter den men den kommer inte fram.
Är det kroppen som börjar att protestera och säga att snart är det dags för bebis så vila.
Men jag har så mycket att göra innan nästa bebis kommer och det måste jag ha energi till för att orka. Listan är flera mil lång känns det som. Så idag efter hämtning ska jag bära ut alla kartonger till garaget eftersom det verkar dröja ett tag innan vi får iväg det på tippen.
Men det är bara en bråkdel på listan som ska kortas ner för sen med en liten till lär ju inte timmarna på dygnet öka :-)
Men igår var det ett fantastiskt härligt väder och efter vi varit och handlat så va vi i lekparken hela eftermiddagen tills vi skulle hämta Kevin hos en kompis. Dom va i skogen och grillade så när vi kom va det ingen hemma. Men dom körde hem Kevin när de va klara.

Melvin ger sig ut för rutchkanan

img_6289 (MMS)

Melvin ger sig ut för rutchkanan


Precis klar med bullbak trots att jag mått...

img_2489 (MMS)

Precis klar med bullbak trots att jag mått skit idag. Men goda blev dom å det blev fler än två. Måste ju ha fika tills bebisen kommer


Kevin i närkamp under uppvärmningen

img_0147 (MMS)

Kevin i närkamp under uppvärmningen


Sista hockeyträningen för kevin

Så vi passade på att åka hela familjen. Melvin försökte att göra allt för att ta sig ut på isen. Så till hösten ska han få prova att åka skridskor. Men det är en annan historia. Som avslutning hade dom föräldramatch. Barnen mot föräldrarna. Det va jätteroligt att se hur mycket Kevin utveckats. Den i vanliga fall lite blyga Kevin va inte sen att ställa sig för att teka. Stod någon annan där tekade han ändå. Han försökte vara först på alla puckar och göra dragningar. Han va även först av isen när det va dags för byte. Så en helt annan kille på isen

Överraskning

Idag har vi överraskat barnen med en tidig födelsedagspresent. Ja den va till alla tre och även Kevin är införstådd med att han inte får något stort när han fyller år. Vad ha dom fått då? En studsmatta trots att ja ingentligen inte vill ha någon. Men dom hoppar hos alla kompisar och nu kan ja ha koll på dom. Givetvis är det nät på och de får bara hoppa en och en åt gången. Följs inte det åker den ner igen. Sen ett plus till ja kan ju träna på den sen hihi.
sen kom ju vagnen igår. Nu väntar vi bara på att dom ska få hem hårdliften. Sen kom ja på den briljanta iden om ja inte får den andra vagnen såld kan ja ju ha den som säng första tiden. Men ja hoppas ju att den blir såld. Nu ska ja mysa lite med min älsta son och kolla på lets dance

BVC

Igår va det blåsigt värre ute. Men strålande sol och det hade varit riktigt varmt om det inte blåst.
Jag fick köra in Fredrik på kontoret i går för jag behövde bilen. Tur att det finns GPS i telefonen för annars hade jag aldrig hittat.
Efter hämtning på skola och dagis fick vi gå hem en snabbis och fika för sedan va det dags för BVC. Melvin skulle vägas och mätas samt få en spruta. Sprutan gick jättebra va nästan så att han tyckte det va värre med mätningen.
Kevin och Molly passade på att mäta sig själva. Melvin va 80 cm lång och en flugvikt på knappt 10 kilo. En liten spinkis är han. Men men jag är inte förvånad då alla tre barnen varit lika små. BVC sköterskan va nöjd iallafall eftersom han hittat sin egen kurva. Och när man går på BVC så handlar allt om kurvor, barnens allmäntillstånd kan man skita i huvudsaken de följer någon kurva utan avvikelser.

Snart ut i det fina vädret

Dags att hämta busungarna. Tro om Kevin vill följa med hem idag. Men det får han så lov för att jag orkar inte gå och hämta han hos någon kompis idag. Molly ska på dans idag och som tur är kan hon åka med linda. Fredrik är på jobb hela dagen och kundbesök ikväll.
Men vi ska nog stanna till en stund i lekparken innan vi går hem

Måste sälja min älskade vagn

Ska sälja min älskade vagn. Är det någon som är intresserad av en kanonvagn till ett kanonpris så hör av er.

Lite härliga bilder

Fröken lortmaja
Denna lilla damen är inte sen att reagera på vad Kevin säger och gör men ibland är det svårt att förstå att man inte är lika gammal som storebror.
Fråga mig inte vad denna tokiga sexåring gör
Men i detta lilla huvud så finns en massa funderingar: För tillfället så är det mycket funderingar om döden, Och han är rädd att Melvin ska dö.
En fin bild på mig och min mamma. Ha ha och jag tyckte jag va stor där.

Solen skiner

Ännu mera vår idag.
Igår fick jag och Melvin själva gå och handla. Och det va faktiskt skönt. Kevin gick hem till Elias och Molly hem till Tilda.
Vi handlade var sin vårjacka till Kevin och Molly och var sitt par stövlar. Blev även en tröja till Fredrik och strumpor till Melvin.
Efter det gick jag och Melvin till en lekpark innan det va dags att hämta de stora. Sedan gick vi alla till en annan lekpark. Idag är det ännu härligare väder så vi får nog stanna vid lekparken efter hämtning på dagis och skola.

Vår

Nu kommer våren med stormsteg. Och snart är det dags för vår lilla Moly att fylla 5 år. Igår kom vår tapet upp i sovrummet och det blev jättefint. Bilder kommer när jag hunnit ställa i ordning där inne. Nu är det snart dags att hämta trollen. Efter det så måste vi ta en tur till vår älskade affär maxi. Inte det roligaste men vad gör man när det saknas ingredrienser till middagen hemma. tro även att vi få ta en tur in på skopunkten för stövlar behövs införskaffas.

Grattis Amanda 5år

Slappsöndag, idag har jag inte gjort något vettigt alls. Vi va bort och firade Amanda som fyller fem år. Det bjöds på goda kakor och tårta. Sedan va Kevin och Molly ute och lekte med grannbarnen. Fredrik har varit iväg på demo och for sedan iväg på kontoret på en gång.

Slit och släng

Idag har denna duktiga gravida mamma vilat. Näääääää ja bara skoja. Hon har städat i tvättstugan, skruvat ner en hatthylla, rivit ner målningen i Kevins gamla rum, gått till pang och maxi för att handla, tur nog fick vi åka bil hem, burit upp massa saker på övervåningen, tvättat och hängt tvätt. Nu orkar ja Inge mera och kommer inte upp ur soffan. Har tagit två panodil å hoppas ja orkar laga mat. Tro vad morgondagen för med sig för göromålmål.
Kevin har varit och spelat hockeykupp idag. En träning kvar innan det är dags för uppehåll.

Från prinsessa till häxa

Vi tog en tur till Ikea idag. Jag hade tänkt att köpa ett nytt skoställ men när vi väl va där så kunde jag inte bestämma mig
Molly fick något ryck och förvandlades från prinsessa till häxa när hon inte fick gå in i leklandet.
Hon sprang iväg och höll på att dumma sig. Och vid ett sånt tillfälle märks det verkligen att jag är hög gravid.

Detta fina skalet vann jag hos Linda

img_1397 (MMS)

Detta fina skalet vann jag hos Linda


Barnmorske besök

Igår va jag till barnmorskan för att få mig en sockerchock. Allt såg bra ut.
Inge äggvita i urinen
Normalt sockervärde
Blodvärde eller vad det nu heter 122 så inga järntabletter behövs.
Blodtryck bra
SF mått 29
Hjärtljud ca 145
Hon kunde dock inte säga varför jag mår samma som med MMolly men vi väntar och ser hur TUL ser ut. Efter det kan läkarna fatta ett beslut om det ska kollas upp mera.
Vad hittade jag på mer igår då.
Barn ner alla våra möbler till sovrummet nere. Flyttade över alla Kevins möbler till hans nya rum. Så nu är det klart.
Nu ska bara Fredrik bära upp lite saker som är för tungt för mig. Fast det kommer nog att sluta med att jag bär upp dom själv ändå.
Idag ska jag ta och riva lite tapet och städa ur KEvins gamla rum.

Den här bilden ska jag måla på Melvins nya rum.


Jag tävlar om en Willvin hos Linda.

Jag tävlar om en skötväska från Willvin hos Linda
Min favorit som jag skulle vilja ha är Willvin Leatherette Brown.
Och jag ska vinna för att den kommer att behövas när barn nummer fyra kommer till världen och det ska packas ner saker till fyra barn.

Jag tävlar hos Linda

"Jag tävlar om ett smycke med valfri text från Smycken By Zara hos Linda

Jag tävlar hos ella-bella-bus

Tävla hos Ellabellabus

Jag tävlar om en prinsesspall hos Fröken M

” Jag tävlar om en prins eller prinsesspall värde 1095-1220:- från Bonde of Sweden hos Fröken M. Tävla HÄR du oxå ! ”

Den första babyconversen. Dock ett litet f...

img_2573 (MMS)

Den första babyconversen. Dock ett litet fel men det fixar ja på nästa modell


Melvin står och kollar på barnen som leker...

img_5085 (MMS)

Melvin står och kollar på barnen som leker ute!


Virkar just nu ett par

Converse skor till bebis. Detta par än endast ett testpar och får väl gå till en docka eller nalle. Eller kanske hängas upp. Efter vissa missöden av min läsning av beskrivningen är ja nu på g. Bild kommer när skon är klar. Nä nu höll ja på att skriva något negativt men från och med nu ska jag bara fokusera på de bra sakerna som händer så får vi se om vardagen blir lättare. Kommande veckas att göra lista # ringa öron pm en tid till Melvin # ringa BVC om tid till Melvin # invigning på öppna förskolan # barnmorskan och glucosbelastning # boka kalas till Molly # Kevin och Molly på kalas Det var nog det viktigaste

Mellokvällo!!!!

Molly somnade i samma sekund som mello började. Kevin kämpade in i det sista men John blunds sand tog upp kampen och ögonen for igen. Han som verkligen ville se Erik saade. Va det rätt låt nu då ja det återstår att se i maj. Jag personligen ville se swing fly vinna. Denna lilla bebisen ligger ibland på något konstigt sätt i magen och trycker på något som gör mig otroligt illamående. Så illa att jag till slut får kräkas å då blir det bättre. Det som gör mig fundersam är att jag hade lika med Molly. Då finns det två slutsatser att dra 1 något kommer att gå fel som det gjorde med Molly eller 2 tjejer ligger på ett konstigare sätt i magen eller tillför några konstiga hormoner så här i slutet. Jag väljer att tro på alternativ 2. Något som inte slagit mig tidigare är att jag oroar mig för vikten ja jag har ju gått upp en hel del. Men det ha jag gjort alla graviditeter dvs jag lånar ut min kropp för tillfället. Jag oroar mig för att föda hemma med tanke på hur snabbt det gått tidigare. Att det är något som är fel eller går fel Det som slog mig innan va att Fredriks orosmåln lär ju vara att han kanske förlorar mig som han va nära att göra när Molly föddes.

Och så har jag stickat en filt till bebisen

img_2127 (MMS)

Och så har jag stickat en filt till bebisen


Den andra amigurumin

img_7506 (MMS)

Den andra amigurumin blev en liten anka. Blir bättre och bättre. Mönstren till ankan och elefanten har jag hittat hos crochetamigurumi.blogg.se.


Då har vi namnfrågan igen

Och den är så gott som löst. Vad blir det för namn då tänker ni. Inget av det som varit på tapeten innan utan det va Molly som gav ett förslag. Efter att ha kännt lite på namnet så känns det perfekt än så länge. Namnet är Emma, gulli, linder vad tycker ni om det

Barnen kan mer än vad man tror

Kevin ska på dubbelkalas imorgon. Han har själv valt present. Ena födelsedagsbarnet är mer av en pojkflicka och inte det är inte så lätt att hitta en bra present. Sen när vi kom hem så har han skrivit korten själv och slagit in paketen med hjälp av Melvin. Riktigt fint blev det. Märks att han börjar bli stor. Fast när han kom hem från skolan idag med en lapp om simskola i sommar och jag sa att alla barnen tar bussen själv dit och hem brast det totalt för han. Hur ska jag veta vad fröknarna heter??? Ja Kevin du kan ju alltid fråga svarade jag. Men du behöver inte oroa dig än för det börjar i juni. Annars har det varit väldigt omväxlande väder idag. Strålande sol sedan blåser det upp börjar hagla sedan snöa för att sen bli strålande sol igen. Jag Molly och Melvin har städat lite skåp idag. Riktigt mycket plats över fick vi och en påse mindre med skräp.

Min första amigurumi figur. Inte så illa f...

img_3590 (MMS)

Min första amigurumi figur. Inte så illa för att vara första gången


Melvin grejar med det mesta

img_8692 (MMS)

Melvin grejar med det mesta


Kevin och Molly pysslar som bäst

img_0648 (MMS)

Kevin och Molly pysslar som bäst


längtar efter vår

img_2235 (MMS)

därför har jag flyttat ut möblerna till uterummet. Lite tidigt kanske.


Då börjar vi om igen då!

Molly har kräkt precis så förmodlingen är det magsjuka igen. Eller så är det hennes hosta som ställer till det. Så nu håller Molly och Melvin sig hemma resten av veckan. Kevin är ledig imorgon. Tro vad man ska sysselsätta de små liven med då? Rita, måla, pyssla ja vi får se vad vi kan hitta på för något. Va länge sedan vi va sjuk så här mycket men med fler barn så går det väl bara runt runt. Som ja skrivit innan så är det skönt att ta all skit nu. Vi hoppas på en bättre start nästa vecka istället.

En unge i minuten

Vilket härligt program. Och ännu roligare är att jag själv fött två barn i Västerås. Men man ser ju att de hunnit ändra lite sedan jag va där. Ex där de hade en receptionsdisk nu va ett mottagningsrum innan om jag inte mins helt fel.
Roligast av allt va att se barnmorskan jag hade med Molly. En del minnen komm givetvis tillbaka. Både bra och dåliga. Kan ju inte bli annat när jag va så nära att mista livet efter förlossningen.
Barnmorskan va hon som har dreads och sitter och pratar med killen till paret som får kjejsarsnitt.
Här är Molly 4;a år och om en månad är det dags för 5-års kalas

Hur länge ska en 6 (7) åring få vara vaken?

Det är den ständiga frågan varje kväll. Jag själv tycker att åtta är en bra tid men det tycker inte han. Är det för tidigt eller för sent. Ikväll skulle han ha fått se familjen annorlunda men så fick han för sig att hälla dricka på sin lillasyster för att han blev så arg. Det blev givetvis ingen familjen annorlunda. Spelar in det till han. Men gissa om det blev sura miner när det va dags att gå och sova. Stampade i golvet och gjorde allt för att väcka lillebror.

Molly är uttråkad

Så nu har glasögonen åkt av i proteser. Melvin har lite feber och sover för tillfället. Ja är glad att dessa förkylningar å magsjukor kommer nu och inte i maj. Inge roligt att starta första tiden med en ny liten individ och sjukdommar. Den 31 mars ska vi få kika på lillan i magen igen. Då kanske det kommer ett namn.

Såhär sjuka är trollen

img_7190 (MMS)

Såhär sjuka är trollen


Val av namn

Då är man hemma med sjuka barn igen då. Någon typ av sjukdom har dom men har ingen aning om det är förkylningen som ställer till det eller om dom fått i sig för mycket päron. Hur som helst är de lösa i magen. Väldigt pigga i övrigt. Framtiden lär väl visa vad felet är. Men jag å andra sidan kunde inte sova för att denna lilla tjejen väljer att ligga och trycka på lungorna eller något så jag kan knappt andas på nätterna. Om ni skulle välja mellan dessa två namn vilket skulle ni valt Selma Gulli

Lika härligt väder idag med

Vi ska strax gå och lämna Molly på kalas sedan ska ja se om ja kan få lilleman och sova. Vi hade Linda och Peter å barnen över på middag igår. Barnen lekte för fullt och Melvin pussades med Moa. Han blev lite svartis när Moa satt i mitt knä men han lär ju då vänja sig sen när lillasyster kommer. Annars har jag ingen aning om vad vi ska hitta på idag

Härligt väder idag

Så därför har jag passat på att putsa fönstren. Ja är ju inte den bästa fönsterputsaren men det är gjort iallafall. Och så fick Melvin leka ute en stund. Nu håller ja på att städa men fick en paus för Melvin vaknade till. Efter städningen är klar ska jag baka en smarrig kaka. Kevin har varit på hockeyträning i dag och Molly har lekt med Vega. Igår va vi på busfabriken alla tre tycker det är jätteroligt där och Melvin är som en liten apa. Molly ska få va sitt kalas på busfabriken det ser hon betningsmedel emot. Ha en trevlig dag

Mollys glasögon

img_7016 (MMS)

Nu har Molly äntligen fått sina glasögon. Vist blev hon söt. Men det tar nog ett tag för henne att vänja sig med dom


Jag och datorn är lika trött idag

Gud så trött man kan vara idag då. Jag och datorn lider nog av samma åkomma för segare dagar har jag inte varit med om som den här datorn har haft.
Idag bär det iväg till BVC med Melvin för en något försenad 18 månaders kontroll.
Kevin har sina funderingar om vad en lögn är och vad ett skämt är skillnaderna kan vara hårfina och det är inte så lätt att förklara för en sexåring.
Mollys glasögon har inte kommit än undra vad det är som drar ut på tiden för hon börjar bli lite otålig. Hon är för övrigt mycket bättre idag.

Kläder

Nu ska jag sälja lite pojkkläder så innan jag lägger ut de på Blocket kollar jag med er som läser bloggen. Så om det är någon som vill fynda så hör av er.

Stl 50
4:a byxor , 6 boddy, 3 tröjor,

Stl 56
5 byxor, 6 Boddy, 2 tröjor, 1 slipower, 2 sparkdräkter, 2 kofter


Stl 62
14 byxor, 14 boddy, 3 tröjor, 2 skjortor, 2 pyamaser, 1 slipower


Stl 68
12 byxor, 5 boddy, 5 tröjor, 1 skjorta, 1 slipower, 3 kofter, 2 linnen, 1 overall, 1 väst+byxa


Stl 74
8 byxor, 2 hängselbyxor, 10 tröjor/boddy, 4 koftor, 1 täckjacka + byxa

Allt detta för endast 800:- + frakten


Vad va det jag köpte till mig själv

JO inte mindre än en ny telefon. En Iphone  men jag fattar ju hälften av telefonen. Men det kommer väl ju mera man anväder den antar jag.
Molly hon har fått vara hemma idag för hennes förkylning har satt sig på luftrören. Hon har haft förkylningsastma sedan hon va 3 månader. Men så här illa har det inte låtit på länge. Hon väser som en orm och om det inte är bättre imorn så får vi nog ta en tripp till vårdcentralen.
Annars så har jag inte gjort så mycket mer än att frosta ur frysen. va ett tag sedan sist om vi säger så.

Tävla hos Florafie om detta.

Tävla hos Florafie

Jag tävlar om våtservetter och blöjpåsar. Gör det du med


Tävla hos Mitt nya liv

Tävla hos Linda!! Det gör jag

Jag Tävlar om ett valfritt Iphoneskal från Iphone4skal.com hos Linda
Om jag vinner skulle jag vilja ha skalet som heter Bling black flower.
Jag  ska vinna för att jag helt enket är värd det. Som trött gravid trebarnsmorsa och en man som aldrig är hemma finns det inget bättre än att få en liten present helt oväntat.

Urs fy och blääää......

Urs fy och blä....
Det värsta med att vara gravid är humöret. Jag har en fruktansvärd irritation i kroppen som är riktigt jobbig att gå omkring med. Framförallt så är det barnen som blir drabbade eftersom jag är lättirriterad. Vilket jag inte brukar vara annars.
Kan vara tröttheten som kommer nu på slutet. Men det kliar i hela kroppen kliar precis över allt och det är irriterande.
Det bästa är att känna den lilla i magen, väntan på hur hon kommer att se ut, vilken personlighet. Väntan inför förlossningen, kanske är jag ovanlig men jag tycker verkligen att förlossningen är en otrolig upplevelse som jag skulle kunna göra hur många gånger som helst.
Fick klarhet i vad Molly fått att Mormor ska komma och passa dom ifrån. Hon saknar helt enkelt Mormor jätte mycket och önskar att hon ska komma då (helst innan) Sedan kommer hon ihåg att mormor kom och hälsade på när melvin va född så hon tänker att det ska vara så nu med.
Och så hälsar Molly till Morfar att hon har tänkt att ringa varje kväll men det kommer saker emellan hela tiden.
Mina sötnosar har börjat att samla pengar, så nu ska de ha pengar för allt men tur är att dom nöjer sig med en krona för att städa upp efter sig, men vill oxå ha en krona för att hämta en blöja tex.
Idag va de ute och lekte med grannbarnen. Dom leker loppis och ställer upp massa saker på bänken ute, sedan går de och knackar på hos grannarna och frågar om de har pengar :-) roligt verkar dom ha iallafall.
Melvin stackarn blir helt förtvivlad när Kevin och Molly får gå ut men inte han så det ska bli skönt nu när det blir varmare och han kan vara ute mera och vi kan gå till lekparken utan att frysa ihjäl.

1:a mars å våren är på väg

Det är nu alla marskatter kommer fram :-) Kändes faktiskt varmare i luften idag med. Våren är på intågande.
Va på samtal på dagis idag först Melvin sedan Molly.
Melvin = En glad kille som alltid har ett leende på läpparna och får alla andra att skratta. Frammåt och vill pröva det mesta. Äter bra när det är mat han vill ha annars totalvägrar han.
Molly = En glad tjej lite mer tillbakadragen när hon inte kan saker men blir stolt som en tupp när det visar sig att hon kan. Ligger före med det mesta förutom bokstaven R. Hon verkar även besvärad av det själv att hon inte kan säga R riktigt. Längtar efter bebisen och skiner upp som en sol så for hon pratar om den.
Och till MORMOR (Mamma) ANNSOFIE
Molly har bestämt att du ska komma när det är dags för bebis så att du kan passa Kevin, Molly och Melvin medans mamma och pappa åker på sjukhuset och får bebisen. Det har hon sagt till alla på dagis så nu vet du vad du har att leva upp till :-)

RSS 2.0