BVC

Hej alla i sommarvärmen. Jätte Härligt väder både idag och igår. Vaknade imorse väldigt tacksam över att Melony sovit från 23.00 till ca 03.30 i sin vagn. Sedan kom hon upp till mig och åt lite för att sedan somna om igen. Melvin har oxå sovit jättebra. Hela nätterna utan att vakna. Allt flyter på här hemma med hämtning och lämning på olika ställen. Idag är Melony 10 dagar och det firade vi med vägning på BVC hon väger nu 3530 så hon har inte nått sin födelsevikt än. Ikväll ska vi på dagis föräldramöte och barnen ska ha lite uppvisning. Får se om jag lyckas hämna tårarna borta. Man är ju extra känslig just nu.

Dagens happening lekparken i det fina vädr...

img_8585 (MMS)

Dagens happening lekparken i det fina vädret. Sen en tur till maxi. Sen pitstop i lekparken på väg hem. Melony blev akut hungrig.


Fick dessa lila rosor av Fredrik i bröllop...

img_1646 (MMS)

Fick dessa lila rosor av Fredrik i bröllops present. Precis det vi hade när vi gifte oss. Tack älskling


Melvin ligger på ena sidan vagnen och sove...

img_5568 (MMS)

Melvin ligger på ena sidan vagnen och sover Melony på andra sidan


Lilla prinsessan

img_3907 (MMS)

Lilla prinsessan


Vi vänjer oss sakta men säkert

Hej hopp! Lite dålig uppdatering men allt går jättebra med alla fyra barnen. Melony har en nöjd liten tjej än så länge och syskonen är jättestolta. Ibland blir lille Melvin lite arg när han inte får göra som han vill med lillasyster. Mormor är här och hälsar på nu och det tycker givetvis barnen är jätteroligt. Molly tyckte det va lite konstigt att Melvin va lite rädd för mormor. Det kan man ju inte vara eller?!? Vi börjar sakta men säkert vänja oss med vår lilla prinsessa och att det är fyra barn i familjen.

Förlossnings berättelse

Förstår att ni är nyfikna på hur det gick till när lilla Melony kom till världen. Fredrik skulle egentligen iväg på jobb klockan 14.00 men säger åt han vid 11 att det är kanske bättre om han kollar med kunden om han kan komma tidigare. Ifall om det sätter igång. Vid tolv fixar Fredrik pannkakor till barnen och jag hänger tvätt och håller Melvin. Känner lite molande i magen. Varpå jag hör min mosters röst i bakhuvudet "va ingen norrländska nu" så jag säger åt Fredrik att boka om kunden. Lägger Melvin vid halv ett och klickar några värkar från kl ett. Ca 3 min mellan. Inte alls speciellt onda. Diskar och plockar ut ur diskmaskinen. Tänker jobbiga förvärkar bäst ja tar ett bad. Varpå Fredrik kommer och säger åt mig att nu åker vi in. Ja då får du ringa säger jag för jag vill inte åka in och bli hemskickad för förvärkar. Mats och Peter kommer över för att ta Melvin när han vaknar. Kevin och Molly är redan hos Linda. Vi åker in och kommer fram strax efter 14. Ctg remsa tas och kl 15 undersöker bm mig. Öppen 4 cm och hon tycker att värkarna är för oregelbundna och tipsar om en promenad. Jag går och kissar och säger sen till Fredrik att jag går då ingen vart för nu kommer värkarna hela tiden. Bm kommer igen för att jag ska få armband och kanyl. Hon ser nog att här händer det grejer. Undrar vad jag har för önskemål att få ut hon så snabbt som möjligt. Vet ej vad kl är här men tror på 15.30. Ber om lite lustgas. Får det men vart är ruset??? Bm kollar igen öppen 6 cm tar hinnorna, öppen 8 cm, opps krystar, vänta ropar bm jo det är tio öppet. Krystar krystar och Melony föds 15.59 den 21 maj. Jag behöver inte sy något och har endast blödit 50 ml. Vilket bm på återbesöket idag sa va rekord i att blöda lite. Jätte bra förlossning och jättebra barnmorska. Tack linda och Peter som passade barnen.

Här är de fyra Trollungarna linder

img_9498 (MMS)

Här är de fyra Trollungarna linder


Melony är här

Nu har Melony kommit. Den 21/5 kl 15.49 såg hon dagens ljus. 3570gr 49 lång, 33cm hattmått. Allt gick jättebra en snabb förlossning

Är det sista bilden på magen innan bebisen...

img_7786 (MMS)

Är det sista bilden på magen innan bebisen kommer???


Idag är det dags för bebis har JAG bestämt!!!

Mamma 14:e
Pierre 15:e
Annica 16:e
Maria 17:e
Linda 19:e
Jag 20:e Hoppas hoppas hoppas
Björn 27:e
Miwa 4/6:e
Från att ha kännt av en del onda förvärkar så har det nu varit lugnt inatt. Sovit gott och vaknat till ett jättehärligt väder. Men det kanske är lugnet före stormen. Jag hoppas ialla fall på idag. Efter en snabb (för att vara mig) promenad till dagis borde det väl komma igågn. Melvin gick eller rättare sagt sprang till dagis idag och det gällde ju att hålla samma takt som han.
Molly hon kom imorse och sa att hon ville ta hål i örnonen efter dagis idag. Törs hon så får vi väl fara en sväng ut på Väla i eftermiddag.
Jag klippte kevin igår, han ville ha samma frisyr som Erik Saade, inte helt lätt att få till så det blev mer likt Danny och tvillingarna från Irland. Men det blev han väldigt nöjd över. Så vi ska bara inhandla lite spray sedan kommer det en bild på tuffingen.


Detta roade jag mig med igår. Virkade ett ...

img_3584 (MMS)

Detta roade jag mig med igår. Virkade ett hjärta för varje barn


Nä ingen bebis än

Har bara haft fullt upp så tiden har inte räckt till. Igår så va jag och barnen ute och skogsluffade med öppna förskolan. Trevligt men allt promenixande resulterade i en del förvärkar inatt. Men lite nytta verkar det gjort för lite av slemmisen (trevligt va) har nog börjat lossna. Så det innebär ju att förlossningen kommer närmare. Ja det blir ju inte längre iallafall. ;-) idag va jag och Fredrik en sväng till Ikea och Elgiganten. Sen hem å vila en stund innan det va dags att hämta barnen. Molly följde med en kompis hem och resten ha varit ute hela eftermiddagen.

Besök hos barnmorskan

Mamma 14:e
Pierre 15:e
Annica 16:e
Maria 17:e
Linda 19:e
Jag 20:e
Björn 27:e
Miwa 4/6:e
Idag har jag varit hos barnmorskan och allt såg bra ut. Bebisen ligger fixerad och långt ner. Med Molly och Melvin så fixerade dom sig precis när det var dags.
Molly BM besök samma dag vattnet gick. Kom precis från BM då
Melvin BM besök dagen innan allt satte igång.
Kan det vara en återkommande trend. Men BM tyckte precis som jag att det är skönt att jag mår så fantastiskt bra.
Dagens siffror
BT 120/80
HB 119 har inte behövt äta järn under hela graviditeten.
SF 35
Hjärtljud: va uppe på 190 men gick sedan ner till ca 150
Så nu är det bara att vänta och vänta.

En fantastisk dag

Ännu en fantastisk dag. Regn dock men det är inget negativt med det utan nu får gräset välbehövligt vatten likaså jordgubbarna. Får även passa på att skicka ett litet grattis till Norge som firar sin nationaldag idag.
skickar även ett stort grattis till Kevins kompis som fick en lillasyster igår.
kollade först mamma byter bo igår va ju en familj från mina hemtrakter. Ingen som jag känner igen. Sedan såg jag en unge i minuten. Så fantastiskt att se glädjen när ett nytt liv kommer till världen. Och det får en att inse att det snart är våran tur. Idag är det Maria som håller tummarna eftersom hon gissat på dagens datum.
barnen kollade på Eurovision igår och det var en vild diskusion om vad Eric saade verkligen heter och hur namnet uttalas. Men dom sjunger och dansar för fulla muggar. Men så fort jag tar fram kameran slutar dom. Lite synd.
nä nu ska jag ta och göra iordning mig för ett barnmorskebesök. Det sista hoppas jag :-))))

Snart firar vi tre år som gifta

För tre år sedan va det full planering inför vårt stundande bröllop. Allt skulle klaffa och vara klart till den stora dagen. Nu tre år senare är det isället en väntan på lillan som är beräknad födas.
Jag vaknade upp till ännu en härlig dag med lille melvin som höll på att banka vällingflaskan i väggen. Han drömde nog något inatt så han fick komma upp och sova brevid mamma.
Just därför hoppas jag att storken inte planerar att komma med lillan mitt i natten så vi måste antingen väcka barnen eller väcka någin annan. Utan nu har vi ju lagt upp en plan hur detta ska lösas. Jag och lillan alltså. Som jag skrev för att bra tag sedan så Fredagen den 20:e lämnar vi barnen på dagis och åker sedan direkt in på förlossningen. Kl 9:30 cirkus är lillan född och vi hinner vila upp oss innan det är dags att hämta på dagis och skola. Helt perfekta planer enligt mig.
Nu är det bara en vecka kvar tills Mormor(mamma) kommer. Och barnen saknar sin mormor jättemycket och ser verkligen fram emot hennes besök.

Två datum borta

Då har vi detta med vadslagningen igen då
Mamma 14:e

Pierre 15:e

Annica 16:e

Maria 17:e

Linda 19:e

Jag 20:e

Björn 27:e

Ska någon av oss få rätt???

Nää ingen bebis än

Mamma du hade fel. Ingen bebis den 14:e och jag kunde i lugn och ro titta på Eurovision. Ja tills Melvin vaknade när sista landet skulle rösta.
Pierre det ser inte så bra ut för din del heller. Några timmar kvar på den 15:e men chansen på bebis käns inte stor:-)
Idag har det väl inte hänt så mycket. Vi har varit på ett släktkalas till idag. God tårta och goda kakor men Melvin han åt äpple. En nyttig liten kille. Sedan blev det lite grillat och potatisgratäng till middag. Det va gott de med.
Jag passade på att handla var sitt paket till alla tre trollen i fredags. Och det va ju meningen att dom inte skulle se paketen innan hon kommer. Så jag lämnade kvar dom i bilen. Men så igår när vi skumme iväg med bilen han jag inte förvarna Fredrik och har efter det haft full sjå att bortförklara vem som ska få dom.

Eurovision

Heja Sverige!!! Barnen skulle se hela Eurovision men Molly somnade 7 minuter över åtta och Kevin somnade efter inledningsnummret. Så var det med det. Jag spelar in det så dom går titta imorgon.
Idag var vi varit iväg på kalas hos barnens faster och kusin. Ett himla springande efter Melvin eftersom dom har pool och det är inte så roligt om han skulle ramla i.
Vi fick även en trevlig överraskning igår som vi verkligen är tacksamma över. Förutom det så har det inte hänt så speciellt mycket. Imorgon ska vi på ett kalas till men förutom det vet jag inte vad vi ska göra. Lekparken en sväng om det är fint väder. Eller Ikea kanske. Ja vi får se :-)))

Uppdaterar vadslagningen

Nä ingen bebis än men tänkte uppdatera varslat ingen lite.
mamma 14:e (en liten chans kvar)
Pierre 15:e
Annica 16:e
Maria 17:e
Linda 19:e
jag 20:e
Björn 27:e Grr
Så nu återstår att se om det är någon som prickar in rätt. Björn jag hoppas att du förstår att jag inte håller på ditt datum :-))

Vadslagning

Det verkar vara många som är inställa att lillan kommer imorgon. Så om det är någon som vill vara med på en gissningsrunda är ni välkomna att gissa.
Mamma 14;e med motiveringen för att jag vill se Sverige tävla på lördag
Moster Annica tror 14:e men ändrade sig till 16:e för hon gissat två dagar fel på någon annan
Maria 17:e Norges nationaldag (Fullmåne)
Jag den 20:e

Fredag den 13:e

Vad känner ni inför denna dag. För mig betyder det inte något negativt utan har ibland min födelsedag fredag den 13:e. En ny dag med nya möjligheter och dagen blir vad man gör den till. Tänker man otursdag så vist kommer man att få otur idag.

Men jag hade ännu ett litet mirakel inatt. Melvin sov hela natten igen och ingen mer än jag är tacksam för detta. Klockan 06:45 va han hungrig på lite välling och ville komma upp och mysa med mamma så givetvis fick han göra det.
Det lilla trollet är en fena på att klättra och det gör han över allt. Nu hjälper inte grinden upp för trappen för han har lärt sig att klättra förbi den. Och gissa vem som är stolt som en tupp. Vi har även en handukstork i badrummet, men Melvin använder den som en klättervägg. Handdagen på lådan under handfatet klättrar han på. Men han är så lycklig när han lyckas och varför ska han vara annorlunda mot sina syskon.
Igår så skulle vi spela spel med barnen vilket slutade allt annat än väl, eftersom de två små lintottarna är VÄLDIGT tävlingsinriktade och bara en vinst är acceptabelt så flög det spelkort och tårarna sprutade hej vilt. Gick faktiskt inte annat än att skratta åt dom. Vet inte vart dom kan ha fått det ifrån :-)

Magen i vecka 39+

img_9391 (MMS)

Magen i vecka 39+


Jag tävlar hos mirka om denna söta giraff

DSC01203 - Kopia
Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Sophie the giraffe

Melvin sov hela natten JIPPI

Jag är så tacksam för all sömn som jag får men inatt hände något magiskt. Min lilla Melvin 21 månader sov för första gången i sitt liv hela natten. Ja han vaknade till vid 22.30 men efter det sov han hela natten. Vilket mirakel. Även om jag vaknade ett par gånger för att kissa så har jag sluppit motionsrundan upp och ner för trappen.
Vilken lycka!!
Tro om de små liven har en förmåga att känna på sig saker som inte vi uppmärksammar. Jag får en känsla av att han vet något om när bebisen kommer. :-)))) Han sover bättre är lite mera mammig än vanligt. Fast det ligger nog en spänning i luften för de två större trollen vet ju att man måste åka till sjukhuset för att föda barn men just spänningen att inte veta när gör nog alla lite mera på sim vakt.
Men jag mår så otroligt bra just nu, känner mig pigg och glad och jag är faktiskt inte less på att vara gravid.
Igår så kändes det som om lillan skulle gräva sig ut, vet att jag kände lika dant med Melvin men kommer inte ihåg hur långt innan det var bara. Men jag kommer så väl ihåg att så fort vi va och handlade fick jag springa på toaletten för det kändes som om nu kommer han. Samma känsla hade jag igår.

Dagens tankar

"Låt bli att tänka på din sjukdom så mycket du kan. Tänk på styrka och kraft så kommer du att rea det till dig. Tänk på hälsa så kommer du att få det. "
Jag tror verkligen att detta funkar. Några exempel på mig själv. Min man va sjuk (riktigt dunder förkyld) risken för att resten av familjen skulle bli smittade fanns ju men jag kunde inte förmå att se mig själv att jag och barnen skulle bli sjuka. Jag såg oss friska och givetvis höll vi oss friska.
Jag hade riktig jobbig foglossning med Melvin, men jag förväntade mig att ha det när jag väntade han. Så ont att det upptog alla mina tankar varje dag.
Under denna graviditet så har mina tankar hela tiden varit att jag ska orka gå och lämna och hämta barnen tills det är dags. Jag går fortfarande till och från dagis med barnen.
Finns massor av historier jag kan ta upp. Jag känner mig stark och frisk och är jätte tacksam att jag har en kropp som orkar bära ett barn. En kropp som jobbar varje dag för att hålla mig frisk.

Vaknar till ännu en härlig dag

Solen skiner och det är varmt ute. Så frågan är bara vem skulle inte vilja komma till världen en sån här vacker dag. Hör du det lilla bebis det är jättehärligt väder och en perfekt födelsedag. Fast jag mår fortfarande jättebra och orkar med promenaderna. Igår gick vi en sväng till maxi. Och med alla mina turer dit kommer väl förlossningen att starta där eller på vägen emellan. Idag ska Kevin ha med en kompis hem från dagis och Molly ska på kyrkis. Synd att bilen inte är klar än för då hade jag kört iväg och handlat en liten pool. Inte till mig utan till barnen :-)
Har fixar till rummet som mamma ska ha när hon kommer, Bäddat och klart är det det. Ja ja det är 14 dagar kvar men det är mycket som ska hinnas med där emellan så jag får ta det så länge orken finns.
Ha en trevlig dag i sommarvärmen

Sommar sommar sommar

Ja det börjar verkligen att kännas som sommar ute nu. Tro faktiskt att det börjar bli dags att skaffa en pool till barnen. Melvin han satt och lekte med vatten hur länge som helst igår, tänk att det kan roa så mycket. Får se om jag orkar ta en promenad bort till maxi idag. Börjar ju bli lite tungt att gå nu men vad gör man inte när man måste.

Vatten kan verkligen sysselsätta barn hur ...

img_9618 (MMS)

Vatten kan verkligen sysselsätta barn hur länge som helst


Melvin äter lördagsgodis.

img_3892 (MMS)

Melvin äter lördagsgodis.


Vecka 38+ dvs in i vecka 39

Skulle lagt in en bild på magen men får inte till någon bra. Så den kommer imorgon när ljuset är med mig. Vi har ju avverkat en vecka till och nu är det 38+ dvs att jag går in i vecka 39. Snart är det dags och jag mår riktigt bra. Kan inte klaga på något. Känner mig inte less på att vara gravid utan bara väldigt nyfiken på lillan. Idag har hon varit lite lugnare i magen vem vet hon kanske vilar upp sig inför förlossningen.
idag har Kevin lekt med först en kompis och sedan en av grannkillarna. De sprang och lekte jaga och såg ut att ha riktig kul. Härligt att se. Kevin är inne i åldern när allt ska ha ett ljud svänger han med armen så kommer det ett schadong från munnen. Ja ibland är det jobbigt men antar att det är ett bevis på glada barn.
Molly hon lekte med vega idag men vad de hittat på det vet jag inte. Lille Melvin har sprungit omkring på gräset och gjort som storebror.
imorgon väntas fint väder och jag vet inte vad vi ska hitta på. Kanske en tur till lekparken. Tänkte ge barnen en present var från lillasyster men vet inte vad jag ska hitta på till dom. Kläder? Leksaker? En pool? Andra vattenleksaker? Kommer nog att hitta på något. Nu ska jag virka lite mormorsrutor och njuta av resten av kvällen

Vindarna vänder och det va varmare luft idag

Jag är så otroligt tacksam som har en sån underbar familj. Världens finaste barn och världens finaste man. I morse när jag gick och lämnade barnen så tänkte jag det att det är ju helt otroligt att jag fotfarande kan gå och lämna barnen. Är det bara för att jag bestämt mig att min kropp ska klara av att lämna barnen tills det är dags. Igårkväll kom barnens farmor förbi på ett besök så dom spelade hänga gubbe och gjorde loppor efter det. Som tur va så fick jag skriva vad dom skulle göra. Borsta tänderna, ge mamma en gonattpuss och gå och lägg er. Vilken tillfällighet va :-)))
Snart firar vi vår bröllopsdag. Gifta i tre år. Det är inte illa. JAg mins det som igår alla förberedelser med kort blommor mat osv. Absolut en av de roligaste sakerna jag gjort. Jag skulle gärna göra om det igen och igen med samma man såklart. Mitt tema gick i lila svart och vitt. Min brudbucket bestod av lila rosor. Så hur ska vi spendera denna fantastiska dag. Ja antigen med tre barn, fyra barn eller på förlossningen, En sak som är säker är att min mamma kommer iallafall.

Längtan

hl
Nu längar vi väl alla efter sommar och värme. Lata dagar vid poolen och goda jordgubbar. Här hemma längtar vi efter två saker till. Det är mormors (mammas) besök och lilla bebisen i magen. Den en dvs mormor vet vi när hon kommer men lillan i magen har vi ju ingen aning.  Även om jag sagt den 20:e hela tiden så hoppas jag att hon kommer helgen den 14:e 15:e. Men har även sett att det vankas fullmåne den 17:e.
Ja ja vi får se när det är dags. Jag kanske ska ta och packa väskan ändå som BM lite lätt gav som förslag. Det är ju inte säkert att det startar med någon förvarning och det kan ju gå fort.

Grattis Elin

Grattis kära syster! Hoppas att du får en jättefin dag med god mat och god tårta. Inga problem om du besöker "Hotell Gustafsson" :-)) Det är inte jag som virkat dessa små läckerheter utan de kommer från aehandmade.wordpress.com Men ska se om jag kan (hinner) ge mig på en liten tårta.

Dagens barnmorskebesök

Idag var det dags för ett nytt besök hos barnmorskan. Allt såg jättebra ut och absolut inget att anmärka på.
  • Inge äggvita
  • Blodtryck 120/80 tro jag det va
  • Huvudet ner, ej fixerat men det har det inte varit med de två sista heller
  • SF mått 33 ingen skillnad från förra gången.
  • Hjärtljud 154

Dagens tanke

"Många människor lever inte i nuet. De är helt upptagna av framtiden, trots att det är hur vi lever idag som skapar vår framtid. Det är vad du känner idag som är det viktiga eftersom det helt och hållet avgör din framtid. Varje dag är en möjlighet att forma ett nytt liv, eftersom du varje dag står vid den kritiska punkten i ditt liv. Vilken dag som helst kan du förändra din framtid -  genom ditt sätt att känna.
Lev idag. Inte igår. Inte i morgon. Bara idag. Bebo dina stunder. Låna inte ut dem till morgondagen"

Tävlar om ett skal hos linda

Jag tävlar om ett valfritt Iphoneskal till ett värde av 300 kr från Iphoneskal.se hosLinda
Jag borde vinna så jag kan ge min man ett nytt skal i bröllopspresent nu när vi firar tre år som gifta.
Detta skalet

Bubble Series Silicone Case iPhone 4 (Light-Blue)



Snart bebis

Nä jag väntar inte fyrlingar, men snart har vi bebis nummer fyra hos oss. Plus att jag tyckte den här bilden va så otroligt söt.
Kollade på en unge i minuten igår och kunde redan då känna doften av lustgasmasken.
Vi har även ett litet problem som på något sätt får så lov att lösas. Och det är barnvakt till barnen. Eftersom de flesta jobbar under veckorna så är ju frågan om vem som kan passa barnen när det är dags. Finns ju inga garantier att det sätter igång under en helg eller när det passar jobb osv. Men det kommer att lösa sig på något sätt. Och jag kommer ju komma hem efter 6 timmar. Det är planen iallafall.

Dagens tanke

"Kärleken är ett element som är osynlig i den fysiska världen, men sin är lika verklig som luft eller vatten. Den är en aktiv , levande, rörlig kraf...den rör sig o vågor och strömmar precis som havet.

Du föddes inte för att kämpa. Du föddes inte för att leva ett liv där glädjefyllda ögonblick är sällsynta företeelser. Du föddes inte för att slita och arbeta fem dagar i veckan med bara korta stunder av glädje på helgerna. Du föddes inte för att leva med begränsad energi och känna dig utmattad i slutet av varje dag. Du föddes inte för att oroa dig eller vara rädd. Du föddes inte för att lida. Vad är då syftet med ditt liv? Det är meningen att du ska uppleva livet till fullo och ha allt du önskar, samtidigt vara fylld av glädje, hälsa, vitalitet, entusiasm och kärlek, för det är ett fantastiskt liv!

Maj månad

Nu är det ny månad med nya möjligheter. Även bebisens ankomstmånad. Nu kan det vara dags när som helst eller så kan det vara långt kvar. Men jag tar när som helst. Vi gjorde inget speciellt över valborg. Det va ju eldningsförbud här hos oss. Men en tur till Ikea fick vi till.
Vi har oxå infört ett nytt system här hemma. Då jag varit så trött på att får springa och plocka och städa undan allt själv. Så varje kväll ställer vi klockan på 7 minuter, under dessa 7 minuter så städar vi så mycket vi bara kan. När klockan ringer får vi inte städa mera. Detta har vi gjort i två dagar nu men barnen kommer redan innan och frågar när ska vi städa. Det blir ju så mycket lättare när alla hjälps åt.

RSS 2.0