Ett sett kläder

Har blivit klar med en dress kläder till mollys docka. Mönstret måste anpassas lite så kläderna sitter bättre men det funkar.


Nu har vi fått hem vår nya soffa

Den skulle ha kostat 11500 men vi fick den för 3500:-


Sömnad

Denna klänning ha jag sytt till mollys docka


Vi har blivit hemsökta

Fast dom va inte så läskiga


God morgon

Lördag morgon och snart är oktober slut. Jag som tyckte det precis va maj och att vi väntade in att Melony skulle anlända.
På måndag fyller min älskade man år.
Så det blir väl till att baka en liten tårta.
Igår kom vårt nya kylskåp. Vad tycks??
Dålig bild men det får ni leva med


Aj aj

Ser ni plåstren??? Idag va det fem månaders kontroll och två sprutor. Melony skötte sig utmärkt. En perfekt liten tjej på 6 kg 62 cm lång och ett litet huvud på 39 cm


Melvin och Melony i väntan på molly

Så här mysigt hade Melvin och Melony det när vi väntade på Molly


Har roligt åt storebror


Melvin i sin nya fina tröja

Ja vet inte hur många kort han ville jag skulle ta. Varje gång med världens leende. Han va så stolt över sin nya tröja


Dagens fynd

Ja ja vet inte riktigt men barnen verkade mest gilla den nya moppen vi köpte. En sån med fiberduk å sånt.
Kevin fick en ny sparkcykel eftersom hans gamla gick sönder förra veckan. Plus en tröja och underställ.
Molly fick en bedårande prinsessklänning. Hon sa tack mamma och pappa säkert tio gånger. Sedan fick hon underställ, strumpbyxor och adapter till dockhuset. Nu fick dockerba lite ljus. Men blev lite besviken över ullareds sortiment av docksaker. Så det blir nog en tur till toys'r us.
Melvin fick en pyamas, underställ och tröja. Han blev så glad att han tog på sig pyamasen och tröjan sen satt han stolt som en tupp i soffan.
Melony fick lite kläder. Ja sen handlade vi julklappar till barnen med. Men mina 72 paket till barnens julkalendrar få jag fortsätta att fylla på.
Fredrik handlade några tröjor sen va et mest sånt som tvål, diskmedel, schampo mm. Ramar, mitt första år bok till Melony, vantar, toasor, en ny klocka. Å lite annat smått och gott.
Bilden är på Melonys nya pyamas. Så härliga färger.


Ullared

Japp imorn tar vi oss en tur till Ullared för att fylla på julklappsförådet :-) farmor är snäll och tar de tre största barnen efter dagis.
Så vad ska vi handla mer då?? Det får vi se :-)


Kevin har börjat med sin önskelista

Så roligt när dom börjar skriva


Utflykt

Idag så tog vi barnen in till stan för lite familjemys. Eftersom vi inte har en bil så fick det bli bussen jättespännande tyckte Melvin. Kevin och Molly va helt sprattiga av att få åka och bowla.
Efter bowlingen gick vi till en pizzeria för att äta lite lunch. För första gången på tre veckor fuskade ja med lite pizza, hoppas inte vågen misstycker :-)
Alla åt så det stod härliga till. Sedan blev det bussen till väla och in på Elgiganten. Vi måste ha en ny kyl och frys. Så vi funderar på en sidebyside med ismaskin och kallvatten. Men så inser vi båda att frysen kommer att bli lite liten så hur löser vi det??
Det får nog bli en frysbox i tvättstugan där vi kan ha bröd och glass. Och en sidebyside i köket.
Vi tog en tur in på leksaksaffären eftersom de va så duktiga på Elgiganten. Å ja tro Molly önskar sig hela hyllan med dockor å tillbehör. Munnen gick i ett å den å den å den å den å den vill ja ha å den å den å den genom hela affären.
Melvin kollade på sånna elbilar i storlek större blum blum blum ( brum) fast när vi frågade vad han önskar sig av tomten svarar han en Bang ( vagn)


Melvin

Den här lilla killen har alltid haft et minspel utan dess like och har fortfarande. Han kan verkligen få en att skratta.


Hur spenderade jag då fredagskvällen??

Ja ni det va ju ingen glamorös fredag förutom myset med mina barn. Samtidigt som jag tittade på idol så passade jag på att vika tvätt och tvätt och åter igen tvätt. Nu är det gjort för den här veckan.
Idag passade jag på att städa medan de andra va på hockeymatch


På väg hem

Här är Molly och Melvin på väg hem från kompisar. Dom kan verkligen ha kul ihop dom två. Molly skrattade så hon kunde knappt stå.


5 månader sedan Melony kom

Ja idag är det fem månader sedan vår prinsessa Melony kom till världen. Hmmm vart tog tiden vägen egentligen.
Fem månader och sitter själv, älskar när syskonen busar med henne.


Aj aj

Först lekte vi och hade kul sen klämde han fingrarna. Ser värre ut i handflatan


Nu vill jag mest sitta själv hela tiden


4,5 månad

Fick en fråga idag hur gammal Melony är nu. Och ja svarade glatt 4,5 månad. Eller vad är det för datum idag?!!! 19:e hon blir ju för tusan 5 månader om två dagar. Inte undra på hon börja bli stor. Å nä jag går inte med på att tiden ska gå så himla fort. Dra i handbromsen!!!


Trött melvin

Igår efter dagis somnade Melvin vilket gjorde att han sen va vaken tills kl halv tio på kvällen.
Idag va det dagis som vanligt sen en runda till farmor.
Molly hade kören och efter den tog Fredrik Molly och kevin på Kevins hockeyträning. Jag Melony och Melvin gick hem. Väl hemma somnade en trött liten kille redan kl fem. Så nu ligger han i sin säng och förhoppningsvis sover han hela natten.
Jag och Melony va en sväng på babycafe idag. Alltid lika mysigt att komma dit.


Molly studerar pastan riktigt noga


Minsta sötisen

Detta är ju lilla sötnosen som ska börja att äta lite smått.


Ha ha snål

Ja fick en kommentar om att vara snål för att lägga 10 :- på en barnmatsburk. Snål el ekonomisk det är frågan. Färdig burk 10:- ett äpple ca 1:-! Nu handlar det ju inte bara om en burk. Har man barn som är matglada och äter men mins barn har alla än så länge varit matvägrare oavsett vad vi provat. Det innebär att en massa burkar med mat få slängas.
Jag väljer att kalla mig ekonomisk!!


Vägning

Idag va det den stora vägningsdagen. Dagens resultat -0,7 kg jippi. Jag har nu inte fuskat på två veckor trots att vi har skåpen full med godis. Har jag varit sugen o ja massor med gånger har det kliat i godisfingrarna. Men då är det bra med virk och sömnadsarbeten, händerna blir upptagna.
Resultatet på vågen har ju lite motiverande effekt.

Igår skulle jag handla barnmat till Melony. Tänkte börja med lite smakportioner. Men tio kr för en liten burk det betalar jag inte. Bara för att det är barn och man kan tjäna pengar på föräldrarna så är det inte ok att ta tio kr för en pytteliten burk som kostade en femma med samma inrhåll då Kevin va bebis.
Det blev till att koka äpple och mixa till puré istället.


Melvin den vilden

Ja idag blev jag så rädd som bara föräldrar kan bli.
Medan jag stod och förberedde för middagen så tog Melvin sin vällingflaska och satte sig i soffan trodde jag. Men samtidigt som jag ropar på Melvin känner jag att det är kallt om fötterna. När ja kommer ut i hallen står dörren på vid gavel och ingen Melvin syns till. Häääälp vart har han hunnit gå! Han är van att gå alla vägar så jag snabbkollar torget rakt över där det står en sandlåda. Nä
Tänk tänk! Molly har gått hem till farmor men ditåt kan han inte gått. Börjar gå mot andra torget där mollys kompisar bor. Förmodligen letar han efter henne plus att dom har sandlåda där. Möts av en glad Melvin som lekt i sandlådan. Utan skor eller någon som helst förståelse att mamma va orolig. En miljon tankar for runt i mitt huvud men det gäller att slå bort dom och tänka logiskt.
Nu bli det koppel på ungen och hänglås på dörren :-) nä skämt å sido dörren brukar alltid vara låst just för att han rymmer ut. Men nu hade jag glömt det efter att Molly gått ut.


Ett stycke dansklänning

Nu håller den på att ta form. Den översta svarta tyllen är bara nålad. Så den ska sys, plus en liten kant längst ner. Men nästa gång tar jag nog en mjukare tyll.
Nu ska jag äta lite jordnötter sen gå och sova.


17-4

Det va dagens matchsiffror. Vilka vann jo Kevins lag hhc.
Medan Kevin va i Landskrona fortsatte jag ( och Melvin) att sätta lister i fönstren. Nu är det varmt och skönt här hemma.
När vi hämtade upp en trött Kevin passade vi för enkelhetens skull på att åka in på Ikea.
Folk tittade en aning när ja kom där med kidsen :-))
Efter halva rundan hoppade Kevin och Molly in i lekrummet. Melvin ville oxå med men han är för liten. Jag fick locka han med att vi skulle handla toalettsits. Ha ha jättekul liksom. Men han hittade en barnkundvagn att köra runt med. Till min glädje kom en vakt samtidigt så då kunde denna opedagogiska mamma hota med vakten när det började gå vilt till.
När vi kom hem pös kevin och Molly iväg till kompisar. Jag och Melvin gick ut i det härliga vädret för lite höststädning av tomten.
Vad har ja mer hunnit med idag då??
Sytt lite på en dansklänning till Molly. Bilder kommer.


Då var den andra jump suiten

Eller one peacen klar. Blev fin man har hittat inspiration till några ännu finare. Det få nog bli julklappar till barnen :-)
Nä nu måste jag sova


Kan lägga till en merit extra

Ja som vanligt har vi fullt upp. Fredrik åkte till portugal i morse kl tre.
Efter att jag skickat iväg Kevin till skolan klädde jag på resten av familjen. Sen bar det iväg till Anita som är mollys talpedagog.
Efter det tog vi apostlahästarna vidare till annalena på öppna förskolan. Barnen älskar verkligen att vara där. Melvin va dock på lite bråkhumör.
På fredagar är det bus i gympasalen. Alltid lika roligt.
Sen var det bara hem och fixa något till lunch. Medan vi väntade på Kevin passade jag på att städa lite.
Tio i två ringer telefonen.
Hej mamma kan jag leka med david. Det va Kevin som ringde.
Nu kommer vi till det som jag kan lägga till på meritlistan. Täta fönster. Eller hum ja limma fast fönsterlister eller vad det heter. Det börjar bli kallt ute och då måste dessa sättas dit. Bara några fönster kvar nu och det få jag ta imorgon.
Det blir en tidig morgon imorn för Kevin ska iväg på match till Landskrona. Som tur är är det en snäll familj som hjälper mig och tar med sig Kevin. Är så tacksam för ja hittar inte till Landskrona.
Får se om jag tar en tur till Ikea med de andra tre.


Lilla isbjörnen

Ja det är vad Melony ser ut som när vi är ute och går.
Dagen började med en trevlig kopp kaffe på öppen kyrkis sen fortsatte det med sångstund. Jag och Melony sprang iväg till maxi för att handla toapapper som va helt slut. Sen snabbt hem för att försöka hinna med lite lunch

Först hämtade vi molly och Melvin. Sen på nästa avdelning för att hämta Amanda. Under tiden kom Kevin från skolan.
Amanda va lite kraxig i halsen så hon ville ha te och honung till mellis. Fast i slutändan drack hon pytte lite.
Jag gjorde en busig sak idag. Dom har fått in julmust på maxi, så jag passade på att köpa en flaska. Hihi
Men jag som äter GI fick inte smaka något alls.
Ja sen va det bara på med kläder igen och traska bort till gympasalen, Molly och Amanda skulle på dansen.
Klockan fem va dom klara så då gick vi hem. Jag började med middagen och under tiden kommer en trött Melvin in i köket och lägger sig på golvet. Tro ni inte att han somnar.
I natt åker Fredrik till portgal och blir borta till på måndag.


God morgon

Idag är en härlig torsdagsmorgon. Lite kyligt ute är det. Bara fyra grader. Brrrr dags att gå igenom den där vinterlådan. För varmare lär det ju inte bli.
Nu fortsätter morgonbestyren.


Vad tycker släkten om

Melonys kläder.
Modosräkten är på.


Vägning

Nu har jag ätit GI i en vecka. Jag har inte fuskat en endaste gång. Fast jag hade god lust när resten av familjen satt och mumsade i sig lördagsgodis i helgen.
Idag va det iallafall vägningsdags och vågen visade nästa -3 kg. 3 kg på en vecka gör att kommande vecka blir lättare och extremt spännande att se resultatet.
Imorgon ska jag och Melony gå och mysa lite på baby café.
Melvin är just nu i en ålder som ena stunden är otroligt härlig och nästa stund en aningens påfrestande. Som när han springer och drar fram allt i alla lådor. Varför kan man fråga sig. Eller när han inte vet vad han vill och gnäller. Men så kommer det lilla busfröet som för övrigt kallar kassapersonalen på maxi för bajsapålle. Tur dom har humor :-) och ger mamma en kram då är allt förlåtet.
Här om dagen hade han lyckas sätta igång tvättmaskinen. Synd bara att han inte hade något i den

Prinsessan Molly har börjat komma in i 6-års trots eller nåt. Blir arg som ett bi om hon inte får som hon vill, ja ser ni mig släpandes på en skrikande Molly så är det för att hon inte fått det hon ville. Busar man med hon kan det antingen vara jätteroligt eller så bryter hon ihop och gråter. Men hon är världens mysigaste lilla tjej som börjar bli stor.
Jag klippte Kevin här om dagen varpå Molly säger till Kevin
M- vad fin du blev i håret kevin
K - tack!!
M- verkligen jättefint
Hi hi så roligt att höra på hon

Kevin han är i en härlig ålder nu där han vill lära sig allt. Men jag har så svårt att hålla mig för skratt när han läser för han har världens skånsk R. Läxa har han matte och läsning. Sen är det bada kompisar och hockey som gäller. Men han är så fantastiskt duktig. Packar sin väska på morgonen. Lägger i frukt och sen hejdå och iväg till skolan. Stora killen som gärna kommer och kramas.
Ha en trevlig kväll


Melony sitter i matstolen

Nu har äntligen blogg appen börjat fungera igen.
Konstigt väder det varit idag. Sol sen regn sen sol och blåst kallt va det med. Brrrrr hösten är här.
Vad ska man laga för mat för att barnen ska bli nöjd?? Är det bättre med mätta och glada barn än små matvägrare.
Ja är ju inte förvånad att Molly är som hon är för det ligger nog i generna :-)
Detta skulle ju innebära pannkaka varje dag för Molly.
Kevin äter det mesta och det behövs ju mad hans tränings schema.


Bara ett litet test

Ett testinlägg


Vår minsta prinsessa nöjer sig med grytvan...

img_1500 (MMS)

Vår minsta prinsessa nöjer sig med grytvanten   Att bita på.


Lille Melvin matar munnen full med spagett...

img_2015 (MMS)

Lille Melvin matar munnen full med spagetti. Vår älskade lilla trollunge


Vår vackra prinsessa Molly. Kan man vara f...

img_8870 (MMS)

Vår vackra prinsessa Molly. Kan man vara finare när man äter spagetti


Den här ska ligga på Melvins sida i vagnen...

img_9377 (MMS)

Den här ska ligga på Melvins sida i vagnen. Blir mjukt och skönt att sitta på.


Jag har sytt en one peace till Kevin och d...

img_0533 (MMS)

Jag har sytt en one peace till Kevin och den är perfekt att mysa med i soffan.


Sytt byxor på fri hand. Mönstret kräver li...

img_8527 (MMS)

Sytt byxor på fri hand. Mönstret kräver lite ändringar. Melvin blev glad!


Musjakten är över

Bara tio minuter efter vi lyckats stänga in musen small fällan igen. I morse låg det en död mus i fällan. Skönt

Men detta medför att tvättmaskinen går non stop. Det vanliga tvättberget har blivit enormt. Dags att sortera bland kläder tro jag.


Ha ha så roligt

Ja grannarna som sett oss ståendes på sängen, Fredrik med moppen och jag med sopkvasten. Jo vi försöker att ha ut musen som flyttat in hos oss. Han är snabb som bara den. Ja höll på att skratta ihjäl mig när Fredrik flyger efter musen med moppen och utbrister nu jävlar ska han få. Nu har vi stängt in musen ett rum och förseglat dörrspringan. Plus att vi lagt in två musfällor. Hoppas han fattar vinken.

Annars har det varit fullt upp idag med. Lämna på dagis, sångstund på kyrkis, handla, hem och äta, hämta barn, plus kompis, iväg med barnen på dans, Fredrik hämtar Kevin och iväg på hockey, hem och tvätta å laga mat. Ingen brist på saker att göra.

Hur går det med gi mitt i allt. Jo tredje dagen avklarad. Har lite huvudvärk men det är nog omställningen att inte äta socker.

Sov så gott


Vaken än!!

Då va snart andra dagen avklarad med gi. Har funkat bra idag med, men man känner ju ibland hur gott det skulle vara med en liten godisbit eller en kaka. Men då tar jag istället en bit 70% ig chokladbit.
Dagen som varit har haft mycket att erbjuda. Först lämna barnen på dagis sen gick jag och Melony till öppna förskolan. Hem och äta sen iväg och handla. Vi har nämligen upptäckt en oinbjuden gäst. En liten husmus. Men jag kan lätt säga att det blir inte tårta vi bjuder på utan snarare en liten korv skiva som sitter på en musfälla. Hoppas det inte är någon som saknar en mus för den verkar lite tam. Ja ja hos oss får han inte bo. Nu sitter jag och Fredrik i var sin soffa och vill helst inte gå och lägga oss innan musen sitter fast i en fälla.
Efter jag handlade så va det dags för hämtning och sedan pyssel hos annalena på öppna förskolan. Kvart över tre packade vi ihop oss för att sedan gå till kyrkan och lyssna på Molly när hon sjöng med kören. Inte tog aktiviteterna slut där inte. Kevin hade match så Fredrik hämtade upp han i kyrkan. Sen va det bara hem och rigga musfällor och laga mat. Pust
Återkommer om hur det går med musjakten


Klapp på axeln

Igår bestämde jag mig att det va dags för gi fullt ut. Det gick jättebra trots att det va kanelbullens dag. Frestande men jag stod emot. Så en dag är avklarad.


Gottigott

Melony älskar sina fötter. Men ibland vill inte foten vara med och få blir hon tokig. Idag vände hon sig från rygg till mage precis efter ja sagt till mamma att hon inte vänt sig än


Bara jag och lilla Melony hemma.


Gi

Nu måste jag verkligen skärpa till mig och sluta fuska.
Annars kommer vågen aldrig peka nedåt. Så imorgon börjar jag med gi. Varför imorgon jo för att ja måste skriva matlista och handla.


Kyrka vs hockey

Kevin hade match mot Rögle idag. Molly skulle sjunga i kyrkan samma tid. Problemet löstes att jag och tjejerna åkte till kyrkan och Fredrik å pojkarna på hockey. Kevins lag vann med 11-3 plus att Kevin gjorde ett mål. Sen gick hela familjen till familia ( köpcentrum) eftersom dom firade 5 år.
Där träffade vi


Buzzador

Jag är en buzzador vad det innebär kan du läsa mer om på buzzador.com.
Jag har under en tid nu provat på vanish och det är riktigt bra. Framförallt på vita kläder som nu håller Sig vita. Det blir ju ett antal tvättar varje dag och då är det skönt att ha något som verkligen funkar.


RSS 2.0